ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σ. Αραβία: Αναβλήθηκαν και σήμερα οι 1000 βουρδουλιές στο μπλόγκερ

«……ο Μπαντάουι διώκεται κυρίως επειδή τον Δεκέμβριο του 2010 είχε δηλώσει στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι "ένας άθεος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει (...) και κανείς δεν δικαιούται να του ζητάει το λογαριασμό για τις απόψεις του"…...» 
 ΠΗΓΗ Press Gr  

Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : 1000 χτυπήματα με το βούρδουλα έστω και σε 200 εβδομαδιαίες δόσεις, είναι αφόρητα, εκτός από ατιμωτικά… Οι σωματικές ποινές έχουν καταργηθεί από τα συντάγματα του «Δυτικού» (για να μην πω «πολιτισμένου») κόσμου προ αμνημονεύτων ετών, η ελευθερία της έκφρασης με τους όποιους περιορισμούς έχει γίνει  στοιχείο του λεγόμενου Νομικού Πολιτισμού. Όλο αυτό , χωρίς τις συμψηφιστικές διαθέσεις  κάποιων που βραχυκυκλώνουν τη συζήτηση με την αναφορά των δυτικών ατοπημάτων, πρέπει να  μεταφράζεται : Ο κόσμος της βάναυσης παραβίασης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα.

Για ακόμη μια φορά, τρίτη στη σειρά, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέβαλαν τη μαστίγωση του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, όπως έγινε γνωστό από τη σύζυγό του. Ο Μπαντάουι έχει καταδικαστεί σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για "προσβολή του Ισλάμ".
Η εκτέλεση της ποινής του Μπαντάουι ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα, όμως οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις (κάθε Παρασκευή) αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους. Η περίπτωσή του έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει την ποινή ως "σκληρή και απάνθρωπη".
"Δεν τον μαστίγωσαν σήμερα" είπε η Ένσαφ Χάινταρ, η οποία έχει καταφύγει στον Καναδά μαζί με τα παιδιά της, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία και η Χάινταρ είχαν ανακοινώσει ότι η μαστίγωση αναβλήθηκε επειδή οι πληγές του Μπαντάουι από την πρώτη μαστίγωση δεν είχαν επουλωθεί ακόμη.

Την Πέμπτη η σύζυγος του Μπαντάουι είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την υγεία του καθώς ο σύζυγος της είναι υπερτασικός. "Η κατάσταση της υγείας του Ράιφ είναι κακή και επιδεινώνεται", τόνισε.
Ο Ράιφ Μπαντάουι, που διατηρούσε τον ιστότοπο "Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο" και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, κρατείται στις φυλακές από το 2012. Τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε οριστικά σε 1.000 μαστιγώσεις – 50 την εβδομάδα επί 20 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μπαντάουι διώκεται κυρίως επειδή τον Δεκέμβριο του 2010 είχε δηλώσει στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι "ένας άθεος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει (...) και κανείς δεν δικαιούται να του ζητάει το λογαριασμό για τις απόψεις του".