ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

"Διαβολική» η πολιτική της Τρόικας στην Ελλάδα"…


H Μαρί Λεπέν προεδρεύει του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και ελέγχεται για  ακροδεξιά και εθνικιστικά  ατοπήματα , όμως αυτό δεν αποκλείει καθόλου το να επιδεικνύει ορθοφροσύνη σε κάποια ζητήματα. Ένα από αυτά είναι το της πολιτικής της Τρόϊκας στην Ελλάδα : Μιας πολιτικής  που επικρίθηκε συχνά  ως «ταξικά μεροληπτική», «αναποτελεσματική» , «άστοχη», «υπερβολική», «προβληματική για την ευρωπαϊκή συνοχή», όχι όμως  και γι αυτό που ήταν πραγματικά  στον βαθύτατο πυρήνα της  :  δηλαδή μια πολιτική   υπογείως και ανεπαισθήτως δολοφονική, με απώτερο στόχο την  εγκαθίδρυση  αποικίας χρέους….
Τώρα η Μαρί Λεπέν, σε συνέντευξή της στα σημερινά ΕΠΙΚΑΙΡΑ, επιλέγει  μια θεώρηση  που εδράζεται σε γεγονότα  και μπορεί να ερμηνεύει  την ελληνική κρίση:  
«η Ελλάδα έζησε για τα καλά το “ελληνικό δράμα” από μια πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα. Μια πολιτική διαβολική, καταστροφική, που οδήγησε σε πολύ υψηλή ανεργία, σε μείωση των μισθών και των συντάξεων και σε ένα αβυσσαλέο δημόσιο χρέος... Αυτό θα είναι το μέλλον και της Γαλλίας όσο παραμένει στο ευρώ. Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία, πρέπει να πάρει τις τύχες της στα χέρια της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας κάνει οικονομικό πόλεμο. Εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε ένα αντιδημοκρατικό τέρας. Αυτή η ΕΕ οικοδομήθηκε σαν φυλακή».
Το επίθετο «διαβολική» ως προσδιορισμός της τροϊκανής πολιτικής στην Ελλάδα, έχει μια μεταφυσική χροιά, αλλά το κρατάω ως «δευτεραθλητή» σε μια προσωπική συλλογή λέξεων.  Εκεί  η πρωταθλητική θέση ανήκει στον απίστευτα εκφραστικό όρο «πλεκτάνη Ανάν», που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Γιανναράς το 2004, όταν κάποιοι επιχειρούσαν και κάποιοι συνεργάζονταν με το εγχείρημα της διάλυσης  της  Κυπριακής Δημοκρατίας….