ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Παζάρι του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στο Ζάπειο, 21 ΔεκεμβρίουΤο 2012 δώσαμε μάχες για να διατηρήσουμε εν ζωή το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αντιμετωπίσαμε  αρχικά την άρνηση εκταμίευσης πόρων και στη συνέχεια  το κλείσιμο του ιδρύματος -  που έκανε πολλά δυστυχισμένα παιδιά να προσδοκούν μάταια  το πούλμαν που θα τους πήγαινε στο σχολείο. Αντιμετωπίσαμε  το κλείσιμο του παραρτήματος του Ελληνικού που προξενούσε δυσλειτουργία και στο ίδιο το κεντρικό κατάστημα του ιδρύματος, κι ακόμη  μια κοσμική κυρία,  που  πρότεινε  στους γονείς να χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις των παιδιών τους: Σκεφτείτε ένα παιδί στο Χαϊδάρι, να πηγαίνει προς και από το Μαρούσι με ταξί, με συνοδεία φυσικά του κηδεμόνα του, που απενεργοποιείτο για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τον ίδιο χρόνο…

Τελικά το Σικιαρίδειο επαναλειτούργησε, έστω και πετσοκομμένο  και όχι λειτουργικά πλήρες, ώστε να εμπνέει  απόλυτη εμπιστοσύνη στους γονείς των παιδιών…. Και τώρα  ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος οργανώνει – με πολύ κόπο και δαπάνη – ένα παζάρι στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ – Πρωτέας του Ζαπείου, στις 21 Δεκεμβρίου,  όπου με την πώληση έργων των παιδιών  θα αντληθούν πόροι για την αντιμετώπιση των αναγκών.
Το κάλεσμα του συλλόγου :   

Χαμογέλα έτσι κάνω και εγώ... 
Σας προσκαλούμε να υποδεχθούμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα με χαρά και πολλά χαμόγελα. Γιατί συνεχίζουμε να παλεύουμε παρόλες τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι και να πράττουμε το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.
Σας έχουμε επικολλήσει την υπερσύνδεση για να δείτε το διαφημιστικό μας σποτάκι.

Ευχαριστούμε,   
Σύλλογος Εργαζομένων ΣΙΑΠ


Σχετικά :
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1867.html