ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ


Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Ποιος εξουσιοδοτεί τους δικαστές να αποφαίνονται σε ζητήματα  πολιτικής σημασίας, υποκαθιστώντας τις δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές; Προφανώς, οι  παράγοντες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που τον Μάρτιο του 2013 έβαλαν χέρι στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο. Αυτοί που εδώ και λίγο καιρό μηχανεύονται το ΤΤΙΡ, την «Διατλαντική Συμφωνία» που ακυρώνει τα δικαιώματα των κρατών προς όφελος των εταιρικών συμφερόντων. Φταίμε όμως κι εμείς γι αυτή την εξέλιξη : Γιατί με τις λεγκαλιστικές μας αυταπάτες νομίζουμε ότι θα ανατρέψουμε το σύμπαν με αποφάσεις πρωτοδικείων και εφετείων.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΚΡΑ  

Η απόφαση-πραξικόπημα του Ανωτάτου Κυπριακού Δικαστηρίου στις 31/10 που έκρινε με πολιτικά τροϊκανά κριτήρια ως αντισυνταγματικά και τα τέσσερα νομοθετήματα (!), που ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις ακινήτων, τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε, συμμορφούμενος με τις τροϊκανέςυποδείξεις, άνοιξε το δρόμο για τη χορήγηση από το σημερινό Eurogroup (6/11) της 6ης τροϊκανής δόσης για την Κύπρο.  
Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή τους οι δανειστές είχαν «παγώσει» κάθε συζήτηση για αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε συνολικά έξι νομοθετήματα σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών ενυπόθηκων ακινήτων.
Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει συζήτηση και για την καταβολή προς την Κύπρο της επόμενης δόση ύψους €436 εκατ. (€350 εκατ. από ΕΕ και ΕΚΤ και €86 εκατ. από το ΔΝΤ).
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί προς το παρόν τα οικονομικά του κράτους να αντέχουν για κάποιους μήνες, ωστόσο, «χωρίς την επόμενη δόση θα έχουμε πρόβλημα».
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Το Eurogroup έκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης (6/11) ότι οι προαπαιτούμενες δράσεις σε σχέση με τον περί εκποιήσεων (πλειστηριασμών) νόμο έχουν εκπληρωθεί και ότι η πέμπτη αξιολόγηση του κυπριακού μνημονιακού προγράμματος ολοκληρώθηκε επιτυχώς και έλαβε πολιτική απόφαση να δρομολογήσει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (επιπλέον 86 εκατομμύρια αναμένεται να εγκριθούν από το ΔΝΤ).
Πάντως οι διεθνείς δανειστές προειδοποίησαν τη Λευκωσία ότι σε περίπτωση κατά την οποία σημειωθούν ανατροπές, δια των οποίων να ακυρώνεται ο περί εκποιήσεων νόμος, με απόφαση της Βουλής ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, η διαδικασία εκταμίευσης της επόμενης δόσης, θα σταματήσει !
Σημειώνεται ότι η διαδικασία εκταμίευσης θα ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου βδομάδες, περί τις αρχές Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι σε κάποια κράτη-μέλη απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση.
Συναφείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση του Eurogroup βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Την Πέμπτη (6/11) το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έχει σήμερα επιβεβαιωθεί από το Eurogroup η σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Έχει, επίσης, εκκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης 350 εκ ευρώ που η οικονομία μας έχει ανάγκη. Πρέπει συνεπώς να αποφευχθούν αχρείαστες κινήσεις που θα διακυβεύσουν τη σημαντική αυτή προοπτική. Θα πρέπει κυρίως να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή οικονομία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη και την ανάπτυξη».
ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  
Ως αποτέλεσμα της πραξικοπηματικής ακύρωσης, μετά την απαίτηση της τρόικας, των 4 νόμων που ψήφισε η Βουλή της Κύπρου, αίρεται στην ουσία κάθε ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης στην Κύπρο.
Οι συνέπειες για να λάβει η Κύπρος την 6η τροϊκανή δόση-θηλιά θα είναι κάτι παραπάνω απόοδυνηρές: θα ακολουθήσει μαζικό ξεσπίτωμα και μαζικοί πλειστηριασμοί (εκποιήσεις) ακίνητων, όσων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια.
Μετά την Κύπρο, φυσικά, ακολουθεί η Ελλάδα !
Το ερώτημα είναι: τι θα κάνουν τώρα τα κυπριακά κόμματα της αντιπολίτευσης ; Θα καταπιούν την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας ;

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014