ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Ερευνητική και παραγωγική υποβάθμιση της Δυτικής ΕλλάδαςΕρωτά ο Δημήτρης Δεσύλλας * τον Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδας, με κύρια αφετηρία την τοποθέτηση  80 επί συνόλου 100 ερευνητών   στην Αθήνα !!!!!

          «Με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Γ. Καρασμάνη και Κ. Μητσοτάκη:
-1.      Καταργείται το Ινστιτούτο Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Πύργου, την ώρα που προωθείται πρόγραμμα αναμπέλωσης 3.000 στρεμμάτων αμπελώνων στην Αχαΐα, ύψους 5.000.000 ευρώ και ενώ υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της αμπελοκαλλιέργειας και των οπωροκηπευτικών στην Ηλεία και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
-2.      Υποβαθμίζεται το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας (στο οποίο τώρα υπηρετεί μόλις ένας Ερευνητής) και μετατρέπεται σε τμήμα του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας!
-3.      Προσλαμβάνονται εκατό (100) Ερευνητές στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για όλη τη χώρα. Απ΄ αυτούς τοποθετούνται μόλις ένας (1) στην Πάτρα, ένας (1) στην Καλαμάτα, συνολικά τέσσερις (4) σε όλη τη Δυτική Ελλάδα (Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο), υπερδιπλάσιοι, δηλαδή εννέα (9) στα Γιαννιτσά (στο χωριό του Υπουργού Γ. Καρασμάνη), ενώ το 80% τοποθετείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για θρίαμβο του ανορθολογισμού, της αναξιοκρατίας, της άθλιας ρουσφετολογίας και του παραλογισμού.
          Πρόκειται, κυρίως, για προκλητική ερευνητική - παραγωγική υποβάθμιση και απαξίωση της Δυτικής Ελλάδας. Περιοχής, που απασχολεί το 20% του πληθυσμού της στον αγροτικό τομέα. Που έχει ποικιλία δυναμικών καλλιεργειών (λάδι, ελιές, εσπεριδοειδή, σταφίδα, αμπέλια, κηπευτικά, θερμοκήπια κ.ά.), τους περισσότερους υδάτινους πόρους, μεγάλες δυνατότητες σύνδεσης εφαρμοσμένης έρευνας - παραγωγής και αγροτικής ανάπτυξης, σε όφελος των φτωχομεσαίων αγροτών, του λαού και του τόπου.
          Εκ μέρους της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» και με βάση το άρθρο 16, παράγρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης :
          - Τι πρόκειται να πράξει, για την ακύρωση - ανατροπή της προκλητικής αυτής κυβερνητικής απόφασης;

*Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

--