ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Η εδαφική μας ακεραιότητα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης - με κανέναν και για τίποτα…


ΟΙΚΟΝΙΚΗ : Κρατάω  δυο ερωτηματικά σχετικά με  την  ικανοποιητική δήλωση του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ * για  τη διέλευση της τουρκικής κορβέτας από τα ελληνικά χωρικά ύδατα : Πρώτον,  για το κατά πόσο η χώρα θα επαφίεται  αποκλειστικά στη  δημιουργία «πολυμερών συμμαχιών» για την προστασία της, και όχι διαζευκτικά ή παράλληλα στην αμυντική της ισχύ. Δεύτερον, για το κατά πόσο ο 21ος αιώνας είναι «μπροστά» από την άποψη των διεθνών σχέσεων, σε σύγκριση  με τους προηγούμενους αιώνες…
Λέει ο Ήσυχος :
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την παράνομη διέλευση στα χωρικά ύδατα της χώρας μας, της τουρκικής κορβέτας «Büyükada». Η θέση μας στα θέματα της επιβολής της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι σταθερή και αταλάντευτη. Δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν και για τίποτα.
Δεν θα πρέπει όμως να μας διαφύγει, ότι συστατικό αίτιο της τουρκικής προκλητικότητας αποτελούν οι παλινωδίες των κυβερνήσεων της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Στόχο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δημιουργία πολυμερών συμμαχιών στη βάση μίας εξωτερικής πολιτικής αρχών που θα λειτουργούν αποτρεπτικά προς όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Μία πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, αποτελεί το ζητούμενο σήμερα. Επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και όχι στη «διπλωματία των κανονιοφόρων», που αποτελεί απαράδεκτη λογική .Που μας πάει πίσω στην ιστορία και όχι στον 21ο αιώνα…..

*Μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της Εξωτερικής Πολιτικής και της ¨Αμυνας