ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

H Τουρκία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου



Η τουρκική κυβέρνηση απροκάλυπτα καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, ανακοινώνοντας μεταφορά εξέδρας γεωτρήσεων και δέσμευση περιοχών εντός της κυπριακής ΑΟΖ ,ακόμη και εκεί όπου έχουν ήδη γίνει παραχωρήσεις σε πολυεθνικές εταιρείες από την κυπριακή κυβέρνηση. Η τουρκική κυβέρνηση κλιμακώνει την απειλητική αμφισβήτηση της ύπαρξης και της υπόστασης της κυπριακής δημοκρατίας. Οι κινήσεις  αυτές εάν δεν αποτραπούν διπλωματικά -όπως ήδη επιχειρούν η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση- τότε υποχρεωτικά πρέπει να ανακοπούν επί του πεδίου άλλως θα προκύψει νέα τουρκική κατοχή -στην ΑΟΖ αυτή την φορά- της Κύπρου.
Η αδιανόητη και ανιστόρητη πολιτική των κατευναστικών παραχωρήσεων του Αναστασιάδη, σε συνέχεια της παρόμοιας του Χριστόφια και των ελληνικών κυβερνήσεων στο Αιγαίο, έχει εκληφθεί από την Τουρκία ως αυτή που είναι: ραγιάδικη. Και έτσι η τουρκική πλευρά με απύθμενο θράσος την εκμεταλλεύεται στην “ευνοϊκή” για αυτήν συγκυρία, λόγω των επιθετικών εξελίξεων υπέρ του ισλαμοφασιστικού “χαλιφάτου” στη Μέση Ανατολή και κατά των Κούρδων και της εθνικής ολοκλήρωσής τους σε ανεξάρτητο κράτος.
Όμως η κυπριακή ΑΟΖ εντάσσεται στα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωζώνης, μπορεί να τροφοδοτήσει  την ενεργειακή απεξάρτηση της Δυτικής Ευρώπης, καλύπτεται αμυντικά από ειδικές συμφωνίες με το Ισραήλ και την Ελλάδα. Συνεπώς, η σθεναρή αποτρεπτική στάση έναντι των τουρκικών μέτρων επιβάλλεται και εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Κύπρου. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ιστορική πολυεπίπεδη ήττα τον τουρκικό νεοοθωμανικό επεκτατισμό, πυροδοτώντας όλες τις εκρηκτικές εθνοτικές και θρησκευτικές αποσχιστικές τάσεις στην Τουρκία.
Ο Ν. Αναστασιάδης πρέπει να αναγνωρίσει την ιστορική ευθύνη του και να συγκαλέσει εθνική πανστρατιά. Άλλως να παραιτηθεί αμέσως, διότι πιθανόν να μη του απομείνει άλλη εκδοχή από αυτήν που επεφύλαξε η Ιστορία στον Ιωάννη Μεταξά.