ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοφανής κατακραυγή κατά της Τουρκίας


 Σε μια τεράστια καταστροφή για την διεθνή εικόνα της Τουρκίας έχει οδηγήσει η αδράνεια της τουρκικής κυβέρνησης να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών της ΙΣΙΣ ,που πολιορκούν το Κομπάνι σε απόσταση αναπνοής απο τα τουρκικά σύνορα.

Όλα τα μέσα επικοινωνίας των ΗΠΑ έχουν ανοίξει πρωτοφανείς επιθέσεις κατά της τουρκικής αναλγησίας να σταματήσουν τους ισλαμιστές δολοφόνους. Από τους ΝΥ Τάιμς και τις άλλες μεγάλες εφημερίδες έως τις μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές ειδήσεων, η καταδίκη της Τουρκίας λαβαίνει διαστάσεις χιονοστιβάδας που αναμένεται να κορυφωθεί όσο συνεχίζεται το δράμα γύρω απο το Κομπάνι… Και όσο φυσικά η Τουρκία εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της.

Είναι χαρακτηριστικό οτι στο πρώτο σε ακροαματικότητα τηλεοπτικό ειδησεογραφικό προγραμμα, αυτό του Bill O’Reilly στο Fox News, που παρακολουθούν καθημερινά πάνω απο 3 εκατομμύρια τηλεθεατές, ακούστηκαν το βράδι της Δευτέρας 6ης Σεπτεμβρίου, εκφράσεις αποδοκιμασίας κατά της Τουρκίας , που ποτέ μα ποτέ δεν έχουν ακουστεί στις ΗΠΑ.

Όχι μόνο αποδόθηκαν αποκλειστικά στην Τουρκία όλες οι ευθύνες για τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών (κάτι που δεν είναι αλήθεια…) αλλά κατηγορήθηκε με βαρύτατες εκφράσεις ότι ο στρατός της παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής την πολιορκία του Κομπάνι και δεν επεμβαίνει  Η καταστροφή της εικόνας της Τουρκίας συμπληρώθηκε στο CNN και στα λοιπά ΜΜΕ.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι οι Αμερικανοί βρήκαν έναν πρώτο τρόπο είτε να πιέσουν την τουρκική κυβέρνηση είτε να εκδικηθούν την σουλτανική συμπεριφορά του Ερντογαν τον Σεπτέμβριο στη Ν.Υόρκη και γενικά την τουρκική αφερεγγυότητα. Προφανώς βρισκόμαστε στο κατώφλι κοσμογονικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που θα ξετυλίγονται πλέον με καταιγιστικούς ρυθμούς.