ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γιόσκα Φίσερ: Το Βερολίνο θα διαπραγματευτεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Πρόλογος ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Το παρακάτω (ανυπόγραφο) άρθρο της ΑΥΓΗΣ (29.10.14) δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά, όσον αφορά την στόχευση  μιας «αποκάλυψης »  του Φίσερ…Γιατί ο πρώην (ή και νυν) ηγετικός παράγων των Πρασίνων (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών επί σειρά ετών) κοινοποιεί κάτι περί του οποίου δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία : Δηλαδή ότι η Γερμανία  θα διαπραγματευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Κυβέρνηση ,  ότι θα  δυσαρεστηθεί από τις  θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα φοβηθεί  μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δώσει το κακό παράδειγμα στον ευρωπαϊκό νότο …
Ερωτήματα  κρίσεως : Μήπως ο κ. Φίσερ επιθυμεί απλώς να βρίσκεται στο προσκήνιο έστω και δια της εξωτερίκευσης του αυτονόητου; Και τι  περισσότερο πετυχαίνουν   αυτά περί  της αριστερωσύνης του ή περί της θεώρησής του ως «γκουρού των Πρασίνων», από το να διασύρουν  τις  έννοιες  της  αριστερώσύνης και «γκουροσύνης»; 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ
Το Βερολίνο παραδέχεται ότι θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ,
ο οποίος, αν και αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός θεωρεί επικίνδυνο τον Αλ. Τσίπρα γιατί "είναι ικανός να οδηγήσει και άλλες χώρες σε επικίνδυνες αριστερές ατραπούς".
«Ο Τσίπρας, όπως διαβάζω, θέλει να βάλει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας. Ρώτησα τη γερμανική κυβέρνηση, τι θα κάνει σε τέτοια περίπτωση. "Τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούμε" ήταν η απάντησή της. Αν όμως τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, τότε καλά ξεμπερδέματα» υποστήριξε ο λεγόμενος "γκουρού" των Πρασίνων.
Μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο ίδρυμα Bertelsmannhaus του Βερολίνου, ο Γιόσκα Φίσερ ξεχνάει την – ούτως ή άλλως λησμονημένη - αριστερή ρητορική του και κάνει λόγο για τον κίνδυνο (!) αριστερής στροφής του ευρωπαϊού Νότου.
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει πρωθυπουργός, θα ήταν σε θέση να συμπαρασύρει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες αριστερές ατραπούς και αυτό θα ήταν μοιραίο για την Ευρωπαϊκή Ενωση» ισχυρίστηκε ο "Πράσινος" Φίσερ.
Ωστόσο, άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, τονίζοντας ότι δε μπορείς να μειώνεις τα χρέη και ταυτόχρονα να κάνεις δομικές μεταρρυθμίσεις. "Τι περιμένει δηλαδή από όλα αυτά το Βερολίνο; Να αποτύχει ο Ολάντ στη Γαλλία και να έχουμε μετά τη Λε Πεν; Ή να αναλάβει ο Τσίρπας (σ.σ. έτσι αναφέρει τον Αλ. Τσίπρα) την πρωθυπουργία στην Ελλάδα; Τότε θα τον ακολουθούσαν και άλλες χώρες στη Νότια Ευρώπη. Αυτό δεν το θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο…».
Μάλιστα, στο βιβλίο του "Ναυαγεί η Ευρώπη;" που εκδόθηκε πρόσφατα στη Γερμανία, παραδέχεται ότι η επιχείρηση σωτηρία της Ελλάδας ήταν στην πραγματικότητα "σωτηρία των τραπεζών της Βόρειας Ευρώπης και σε συνάρτηση με αυτό, του συνολικού ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος".
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, απορρίπτει, πάντως, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.