ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

O Παπαδημούλης αποκαλύπτει τους Νεοφιλελεύθερους Ταλιμπάν


 «Ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει και το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και φυσικά νέο μνημόνιο, που θα βαφτιστεί αλλιώς», υποστηρίζει ι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. :  

«Το μόνο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και δανειστές είναι η αλλαγή της συσκευασίας, να μην ονομαστεί μνημόνιο, αλλά κάπως αλλιώς και να αλλάξει και το σχήμα της τρόικας παραμένοντας όμως η αυστηρή επιτήρηση, ενδεχομένως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ». 

Ερωτηθείς για το πότε βλέπει να ξεκινούν οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Ο αρμόδιος επίτροπος, ο κ. Κατάινεν σε σχετική ερώτησή μου, απάντησε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει η συζήτηση προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μία ακόμη παταγώδης διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί του δήθεν τέλους του μνημονίου και είναι άλλη μία απόδειξη ότι η Κομισιόν εμμένει στη γραμμή των νεοφιλελεύθερων Ταλιμπάν. Χρειάζεται μια εγκατάλειψη του καταστροφικού δόγματος Μέρκελ, που δεν οδηγεί μόνο την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε μια καταστροφική πορεία, αλλά έχει οδηγήσει την ίδια την ευρωζώνη στα πρόθυρα ενός νέου κύκλου ύφεσης και με σοβαρό τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού". 


Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο . Παπαδημούλης σημειώνει: «Έχουμε μια κυβέρνηση που με τον ΕΝΦΙΑ καταλογίζει το 2014 σε μια νεκρωμένη αγορά ακινήτων, με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων στα τάρταρα, τέσσερα δισεκ. ευρώ φόρο στα ακίνητα. Είναι διπλάσιος φόρος από το μέσο όρο που ισχύει στην ευρωζώνη, πολύ πάνω από το 2% του σημερινού ΑΕΠ της χώρας. Όταν ο φόρος για ακίνητα στην Ευρωζώνη είναι κατά μέσο όρο το 1% του ΑΕΠ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με έναν ευρωπαϊκού τύπου φόρο για την ακίνητη περιουσία με ισχυρό αφορολόγητο και με κλιμακωτή φορολόγηση έτσι ώστε αυτοί που έχουν περισσότερα να πληρώνουν περισσότερα».