ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Απειλούν τη Λαγκάρντ – ε και ;



Αυτό έλειψε να συγκινηθούμε από τις απειλές εναντίον της προϊσταμένης ενός θεσμού (ΔΝΤ), που υπό το πρόσχημα της «εξυγίανσης»  και του «εξορθολογισμού»,  παρήγαγε  εξαθλίωση, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και υποτέλεια σε  εκατομμύρια   ανθρώπους… 
Όμως οι απειλές  εναντίον της ζωής της  Κριστίν Λαγκάρντ  δεν είναι όποιες –όποιες, αλλά είναι εξόχως διδακτικές  για τη λουμπενοποίηση στα πλαίσια της Νέας Τάξης . Δικαίως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στην «υπόθεση» αυτή  στο λόγο του στη Θεσσαλονίκη, χωρίς παραπέρα δηλώσεις συμπάθειας . Κάποιοι άλλοι, με  αισθήματα απέναντι στον "ευαγή"  θεσμό του ΔΝΤ, προχώρησαν περισσότερο : Ήταν  οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα, που ζήτησαν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση  για  τις απειλές εναντίον της  Λαγκάρντ από Έλληνες φοροφυγάδες…
Οι βουλευτές επικαλέσθηκαν την απάντηση της προϊσταμένης του ΔΝΤ σε ερώτηση των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας  :
«Καλύτερα να μην λέω πολλά γι αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».
Οι τέσσερεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη « σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου»….
Μακάρι να ήταν απλώς καθυστερημένη η ανακάλυψη των τεσσάρων :  Στην πραγματικότητα όμως  είναι μάλλον  προκλητική,  ως κάνουσα το κορόϊδο απέναντι στη μακρόχρονη, μαφιόζικη,  αντιδημοκρατική  και αντισυνταγματική πρακτική  των μνημονίων, που γνωρίζουν ή βιώνουν τόσοι και τόσοι….

.