ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Καταστράφηκα" λέει ο Γάλλος πρόεδρος : Σιγά τη καταστροφή !


Όταν ασχολούμαι με τα γκομενιλίκια της εξουσίας, πρωτίστως ανακαλώ ένα γνωμικό του Χιου Χέφνερ – ιδρυτή της φιλοσοφικής επιθεώρησης Play boy : «Η εξουσία είναι καλό αφροδισιακό…» Η εξουσία τείνει γενικώς να παράγει φαντασιώσεις στους επηρεαζόμενους από αυτήν, η δε προσέγγισή της μέσω της σεξουαλικής πρακτικής δίνει στον «προσεγγιστή» μια αίσθηση επιτυχίας. Ο Φρανσουά Μιτεράν είχε ερωμένη, η Μόνικα Λιουϊνσκι είχε φυλάξει επιμελώς ένα παντελόνι με το σπέρμα του Μπιλ Κλίντον, η Μαίριλυν Μονρόε τα είχε με τον Τζων Κένεντυ, περί Στρως Καν ας μη μιλήσουμε, ενώ η κυρία Σίμσον έκανε έναν ολόκληρο βασιλιά της Αγγλίας στον μεσοπόλεμο να παραιτηθεί από το θρόνο ! Άλλοι είχαν το «sex and drugs and rock nroll» ως έμβλημα, άλλοι είχαν το «σεξ και  μεγαλεία συν  κάποιο  σασπένς» : Γιατί το γκομενίζειν της εξουσίας είχε  ένα κόστος, του οποίου η περιστολή επιδιωκόταν πάντα – απόδειξη η ατυχής απόπειρα φυγής της Πριγκίπισσας Νταϊάνας μετά του εραστού της, από τον κλοιό των παπαράτσι…..

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και των ηθών, το βλήμα των Ιλισίων  (όταν λέμε βλήμα εννοούμε βλήμα, έστω και εάν δεν πρόκειται περί φυσεκίου αλλά περί οβίδας γερμανικού τηλεβόλου…)  αισθάνθηκε όλως αντιϊστορικά και εν ταυτώ άβολα λόγω των αποκαλύψεων  της πρώην ερωμένης του, Βαλερί Τριερβελέρ.  Η κυρία πρώην του Ολάντ τον περιποιήθηκε δεόντως ,  υποστηρίζοντας κάτι το πρωτοφανές, ότι δηλαδή  ο επικεφαλής του Γαλλικού Σοσιαλισμού ήταν   κυνικός, ψυχρός και αδιάφορος για τους φτωχούς…Κι ακόμη  ότι  ενώ ο ίδιος  έτρωγε με δέκα μασέλες, ενοχλείτο από τις  ξεδοντιασμένες μασέλες των φτωχών !

 Αντί να χαίρεται για τα παϊδάκια που γλύτωνε ο προϋπολογισμός, αντί να χαίρεται για τα δυνάμει ζωοφιλικά επιχειρήματα  της λιτότητας, ο κ. Πρόεδρος  ενοχλείτο από τα ελλείποντα δόντια!  Και τώρα αυτός ο εστετισμός α-λα-γαλλικά και σοσιαλιστικά, ο πασπαλισμένος με ικανή δόση βλακείας και  μπούρδας, σιωπά, αναμένοντας απλώς  το επόμενο «άρξατε πυρ» της Κας Μέρκελ….