ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

To Μέγαρο και οι κυβερνητικοί «παίδαροι»…..Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας και συντονίστρια της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα συστηματικό παιχνίδι διαρροών στον Τύπο σχετικά με το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σκοπός των διαρροών είναι να βολιδοσκοπηθεί η κοινή γνώμη και να προετοιμαστεί το έδαφος για την οριστική λύση των προβλημάτων του Μεγάρου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το κράτος φέρεται να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των χρεών του Μεγάρου, με αντάλλαγμα την απόκτηση της κυριότητας των κτιρίων του Μεγάρου και της πλειοψηφίας στο Δ.Σ του Οργανισμού. Όπως ήδη έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αυτή έχει παρελθόν τουλάχιστον δεκαετίας, καθώς, με υπουργικές αποφάσεις των ετών 2004, 2005 και 2007, το ελληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί δάνεια ύψους 245.000.000 Ευρώ, τα οποία έχουν προσαυξηθεί με τόκους υπερημερίας.


Ήδη από τις 6/5/2014 καταθέσαμε στη Βουλή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με την οποία ζητούμε από την Κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Μέγαρο. Τρεις μήνες μετά, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει εν μέσω καλοκαιριού, σε Θερινό Τμήμα, την οριστική πρότασή της για το Μέγαρο, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό τα οικονομικά μεγέθη που αυτή θα αφορά. Η στάση αυτή, εύλογα γεννά υπόνοιες και προβληματισμούς.

Γιατί η Κυβέρνηση δεν απαντά στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, και μάλιστα παραμονές της οριστικής επίλυσης των ζητημάτων του Μεγάρου; Τι αποκρύπτει;