ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Kαρατζαφεριλίκια….


Δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ της 19.8.14
Σε ανύποπτο χρόνο, έβγαζε διάφορα  νταηλίκια προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, μάλωνε τους πάντες και δήλωνε υπεράνω των διακρίσεων Αριστερά-Δεξιά…Ο λόγος του δεν ήταν πάντοτε απωθητικός  ή αφύσικος, αλλά  προκαλούσε σοβαρές επιφυλάξεις λόγω του πολιτικού του παρελθόντος και των ακροδεξιών παλιόφιλων που τον περιστοίχιζαν.
Αυτά διαδραματίζονταν  ως το 2007 τουλάχιστον,  μέχρι που αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να διατυπώσει τη θεωρία της Δεξιάς Πολυκατοικίας : Κάνοντας παράλληλα  έξωση στη θεωρία της εθνικής ενότητας και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι  οι εισπράξεις από τα  Αριστερά ήταν ελάχιστες.
Μετά όμως  από αυτή τη γνήσια και δηλωτική ήθους  μπακαλική, έρχονται τα μνημόνια,  οπότε η  εθνική ενότητα (ξανα)δείχνει να (ξανα)έχει ψωμί. Τότε σαν τον Καβαφικό ήρωα , με πλήρη ανιδιοτέλεια  κρίνει ότι "όλοι βλάπτουν την προσφιλή πατρίδα του" -  με τον τρόπο που διαπραγματεύονται με τους πιστωτές της χώρας. Και τούτο διότι το γλυκομίλητον και καταφερτζίδικον του χαρακτήρα του,  τον κάνει να θεωρεί  εαυτόν διαπραγματευτάρα – όπως τόσοι πολλοί, άντε μην αρχίσω να λέω ονόματα….
Πιστεύει λοιπόν  ότι θα πείσει στις διαβουλεύσεις με τας Ευρώπας, με ένα τρόπο αντιστρόφως ανάλογο αλλά ισοδύναμο  της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη – αυτή παλαιότερα προέτασσε το αρχοντικό της στυλ, αυτός θα αξιοποιήσει   το στυλ εισαγωγέα ποδοσφαιριστών από τη Γουατεμάλα. Και προβαίνει εις την διάσημον κωλοτούμπαν, συμμετέχοντας στη μνημονιακή κυβέρνηση , για να βγάλει μεταγενέστερα  στη φόρα  τρελές αποκαλύψεις– μέχρι και περί κλωτσοπατινάδας  Σαμαρά-Βενιζέλου, το είδα αυτοπροσώπως στην ΤV του !  -  αλλά και για να κατανοήσει ότι το διαπραγματευτικό μπλα-μπλα χρησιμεύει σε λογιστές και όχι σε πολιτικούς διαχειριστές μεγαυποθέσεων…Στη συνέχεια αποχωρεί,  χάνει τις εκλογές, χάνει τα καλύτερα παιδιά του. Και τώρα αγωνίζεται για να χάσει το δικαίωμα να κρατάει αυτά τα παιδιά σε ηθική απόσταση, θυμίζοντάς τους  ότι την κρίσιμη ώρα αποδείχτηκαν κωλόπαιδα…


«Ποταμόν ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ», κύριε αρχηγέ του ΛΑΟΣ. Η νεώτερη   κωλοτούμπα δεν θεραπεύει την προγενέστερη -  εδώ η ομοιοπαθητική δεν ισχύει. Δεν δικαιούσαι δια να κάνεις μαθήματα ηθικής στον Τσίπρα.…Ένας ηγέτης αντέχει σε μια περιπέτεια της υγείας του και δεν καταπραϋνεται  από τις περιπτύξεις παραγόντων «Οίκου ανοχής» :  Συ είπας, κύριε Καρατζαφέρη.