ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Aυτολογοκρίνεται o ECONOMIST για να μην προβάλλεται η ελληνική Α.Ο.Ζ !


Του Νίκου  Καραβαζάκη

Στις 20 Ιουνίου 2013, το περιοδικό ” THE ECONOMIST ” διοργάνωσε δημόσια συζήτηση-αντιπαράθεση ( debate ) μεταξύ του καθηγητή κ. Θ. Καρυώτη και του δικαστή στην Χάγη κ. Χ. Ροζάκη. Το θέμα ήταν ” Ναι ή όχι σε μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ; “. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ” Ναυτεμπορική “.
Η συζήτηση επί του θέματος χαρακτηρίστηκε “ιστορική” διότι παρατέθηκαν και αντιπαρατέθηκαν το σύνολο των επιχειρημάτων και μάλιστα από τον κ. Θ. Καρυώτη αποκαλούμενο και “πατέρα της ελληνικής Α.Ο.Ζ.” αλλά και τον κατ’ εξοχήν πολέμιο άσκησής της και πρωταγωνιστή του ” κατευνασμού ” κ. Χ. Ροζάκη. Προετοιμαστικά της συνάντησης διέρρευσε πως κατ’ απαίτηση Ροζάκη το θέμα άλλαξε: ενώ ήταν “… μονομερής ανακήρυξη… ” σε “… μονομερής οριοθέτηση…” ώστε να πιεστεί  ( αντιδεοντολογικά ) ο κ. Καρυώτης αφού η ανακήρυξη προηγείται της οριοθέτησης κατά το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών.
Τελικά η συζήτηση κατέληξε σε συντριπτική νίκη του κ. Θ. Καρυώτη και το κοινό, με αναμφισβήτητο τρόπο και ψήφους 236 ( 76,4 % ) έναντι 73 στο σύνολο των 309 παρευρισκόμενων ( ανάμεσά τους και υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας ) την επικύρωσε.

Αναζητώντας λοιπόν τη μαγνητοσκοπημένη ( video ) εκείνη συζήτηση για να την παρουσιάσουμε σε εκδήλωση περί την ελληνική ΑΟΖ δεν την ευρίσκαμε. Απευθυνθήκαμε στη ” Ναυτεμπορική ” απ’ όπου αρμόδια συντάκτρια μας παρέπεμψε  στο ” the economist”. Στην σχετική ιστοσελίδα της ” Ν ” δεν υπάρχει το video (http://www.naftemporiki.gr/story/667250/economist-nai-i-oxi-se-monomeri-oriothetisi-tis-aozκαι http://www.naftemporiki.gr/finance/story/667520/monomeris-oriothetisi-aoz ).
Και τελικά, διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει το σχετικό video στο διαδίκτυο αλλά και το ίδιο το ” THE ECONOMIST ” το έχει αφαιρέσει από τα αρχεία του (http://www.economist.com/debate/debates/archive/page:3 ) .
Προκειμένου λοιπόν να εξαφανισθεί η αναμφισβήτητη και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του κ. Θ. Καρυώτη υπέρ των ελληνικών δικαίων, το περιοδικό της ” ελεύθερης αγοράς ” καταφεύγει στην αυτολογοκρισία. Τι να υποθέσουμε για την αξιοπιστία και την φερεγγυότητά του;