ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αν και δεν αξίζει τον κόπο….




 Στο μήνυμά του  για την 40η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας, είπε: "Το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος".
Αυτή η ιδεολογική παγαποντιά – με την αναφορά στο «Σύνταγμα που έχει ταλαιπωρηθεί» και στην «θεσμική τάξη» που δεν πρέπει να παραβιαστεί -  δεν μπορεί να είναι δικιά του. Του την υπαγόρευσαν τα Πασόκια  που τον περιτριγυρίζουν, με στόχο να τον διευκολύνουν στο να θολώσει  τα ύδατα….

«Το Σύνταγμα που έχει ταλαιπωρηθεί» ….Τι πα να πει αυτό το μισόλογο; Το Σύνταγμα δεν έχει απλώς ταλαιπωρηθεί, αλλά καταρρακωθεί, ο ίδιος δε εκλήθη από τον λαό  το 2010-11 να το υπερασπίσει με μια παραίτηση διαμαρτυρίας, που θα προκαλούσε εκλογές. Και αποδείχθηκε  άξιος  ως καρεκλοκράτορας  αλλά  ανάξιος ως υπερασπιστής του Συντάγματος.
Όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας.