ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

H συζήτηση που δεν έγινε για την Ευρώπη…..




Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία (αποχωρήσαντες από τους Οικολόγους Πράσινους) σχολίασαν κάπως έτσι   τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου και συμμετείχαν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο :

«Σίγουρα η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτούσε έγκαιρη και θαρραλέα αντιμετώπιση με ενίσχυση της αλληλεγγύης, των κοινωνικών πολιτικών, του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των ενοποιητικών διαδικασιών και θεσμών. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις επέλεξαν να επιβάλουν σκληρή λιτότητα, η ενοποίηση δεν προχωράει, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μειώθηκε για πρώτη φορά και όλα αυτά κρύφτηκαν πίσω από την «Ευρώπη». Αν και οι καταστροφικές αποφάσεις λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις, η ευθύνη μετατίθεται στην «Ευρώπη». Έτσι είναι λογική συνέπεια η διαμόρφωση ενός αντιευρωπαϊκού ή έστω ευρωσκεπτικιστικού κλίματος.

Δυστυχώς η χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία στέλνει 3 ακροδεξιούς / νεοναζί στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη και ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών. Καμία χώρα της κρίσης δεν γέννησε κόμματα σαν την Χρυσή Αυγή, δεν αποτελεί λοιπόν δικαιολογία η κρίση. Πρέπει να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών σε ακροδεξιές και νεοναζιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία συζήτησης για το τι Ευρώπη θέλουμε. Μετατρέποντας τις ευρωεκλογές σε πρόκριμα για εθνικές, διαπιστώνεται και το αδιέξοδο για τις εθνικές. Η επιβεβαίωση της κυβερνητικής πολιτικής δεν ήρθε ποτέ, ενώ και το στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στις «26 φεύγουν» χάθηκε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο διασκορπισμός του πολιτικού συστήματος και η απουσία προγραμματικών προτάσεων κάνει αδύνατη την όποια πρόταση σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος".