ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

A.Mητρόπουλος : Για την «εξαϋλωση» των επικουρικών συντάξεων και το «κολασμένο» εξάμηνο που έρχεται….


 

Ανοιχτή συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μειώσει τις επικουρικές συντάξεις και να καταργήσει τα οικογενειακά επιδόματα από την προσεχή Τρίτη 1η Ιουλίου, ενώ παρατηρεί ότι μπαίνουμε στο "κολασμένο" εξάμηνο για τον ελληνικό λαό.

"Καλούμε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να  αποκαταστήσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751€, όπως επίσης να αποκαταστήσει όλο το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων" τονίζει ο Αλ. Μητρόπουλος.

"Αξιώνουμε να μην εφαρμόσει την προσεχή Τρίτη 1η Ιουλίου 2014 τις σκληρές μνημονιακές ρυθμίσεις για περικοπή των επικουρικών συντάξεων και «τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαΰλωσή τους.

-Να μην καταργήσει τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στηρίζονται οι φτωχότερες εργατικές οικογένειες.

-Να ακυρώσει τη ρύθμιση για τη μερική εγγύηση των συντάξεων (μόνο δηλαδή της βασικής από 1-1-2015) και να την επεκτείνει και στο λεγόμενο «αναλογικό» της μέρος, ώστε οι συντάξεις να μην μετατραπούν σε «επιδόματα»" συνεχίζει.

"Κυρίως  καλούμε την κυβέρνηση  να μην συνεχίσει το εθνοκτόνο πρόγραμμα του Μνημονίου για την πώληση με διαδικασίες ρευστοποίησης των κυριότερων στοιχείων του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της χώρας".