ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

H απόγνωση των σωληνίστας




Περίληψη των προηγουμένων : Aπό  το βήμα της ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στις συγκεντρωτικές και παλαιοκομμουνιστικές  απόψεις που ενδημούν συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ , με  αποτέλεσμα την υπονόμευση της εσωκομματικής δημοκρατίας. Η ιδέα της «κομματικής διαχείρισης» κοινωνικών, επαγγελματικών και αυτοδιοικητικών χώρων, είναι μια τέτοια άποψη, που έχει δοκιμαστεί και έχει φάει τα μούτρα της – στην πρόσφατη και απώτερη ιστορία.




Φαίνεται όμως  πως η λογική του «ιμάντα μεταβίβασης»   εξακολουθεί να γοητεύει κάποιους, παρά το γεγονός ότι έχει καταγγελθεί  ως προπομπός  υποβάθμισης της πολιτικής σε  υπηρεσία πρωτοκόλλου και αποξένωσης του λαού από τη διαχείριση των κοινών…

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια δεν φαίνονται πρέποντα, όταν προέχει η ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας. Και πράγματι, αυτό προέχει, κι αυτό θα υπηρετήσουμε με την αυριανή ψήφο. Όμως για κανένα λόγο και για καμιά λογική «αποτελεσματικότητας» δε θα χαριστούμε στην υπονόμευση του κριτικού λόγου , που είναι η βασική κινητήρια δύναμη της ευρείας Αριστεράς…

Επομένως, μη χάσετε : Διαβάστε το παρακάτω κείμενο των συντρόφων του Θανάση Καλογιαντσίδη. Δεν είναι  απλό «μάζεμα κουκιών» ή τακτοποίηση εσωκομματικών λογαριασμών. Αντίθετα είναι ένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα, για το πώς πρέπει να δομείται η παράταξη  της κοινωνικής αλλαγής…Γ.Σχ



Το κείμενο περί Καλογιαντσίδη :

Η Γραμματεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη υποχρέωση να αναλάβει την υποστήριξη του  Χρήστου Βρεττάκου έναντι του Θανάση Καλογιαντσίδη , υποψήφιου με τον Ζαχαρία Ζούπη και την δημοτική κίνηση  "Αναγέννηση Τώρα" .

Σημειολογικά, η αναγκαιότητα της υποστήριξης οφείλεται στην θετική ανταπόκριση που έχει η υποψηφιότητα του Θανάση με την "Αναγέννηση" και στην αδυναμία του" Άλλου Δρόμου" (ΣΣ. : Δημοτικής Κίνησης με τον Χ.Βρεττάκο) να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί λύση για το δημοτικό μας πρόβλημα.

Αυτή η πραγματικότητα φέρνει στο προσκήνιο μια μεγάλη αλήθεια, που τόσο πολύ παραβλέπουν ή υποβαθμίζουν ή αποκρύπτουν τα στελέχη του "Άλλου Δρόμου".

Ότι η έκθεση στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα, απαιτεί την ύπαρξη αυτοδιοικητικής άποψης.
Απαιτεί την ύπαρξη προγράμματος και την δέσμευση τόσο του επικεφαλής όσο και των υποψηφίων σʼ αυτό το πρόγραμμα. Το υπονοούμενο, ότι «το κόμμα ξέρει άρα και εμείς ξέρουμε» παραπέμπει σε ένα παρελθόν που σχεδόν κατέστρεψε την χώρα και που όλοι προσπαθούμε να ξεπεράσουμε, ενώ η επαναφορά του αποτελεί προμήνυμα επανάληψης αποτυχημένων πειραμάτων που κόστισαν πρωτίστως στο λαό και δευτερευόντως στους κομματικούς μηχανισμούς,  ανεξαρτήτως ταμπέλας και σημαίας.
Το παράδειγμα του αυτοδιοικητικού Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αν και έχει τόσα χρόνια ενεργή συμμετοχή με το λιμάνι της αγωνίας στον Πειραιά, και πάλι φρόντισε να παρουσιάσει πρόγραμμα στους Πειραιώτες, φαίνεται δεν ακουμπά τον Άλλο Δρόμο.

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, είναι επικεφαλής μιας δημοτικής κίνησης, της Ανατροπής, η οποία όπως και ηΑλλιώτικη Πόλη με επικεφαλής την Μαρία Καραφέρηαποφάσισαν να συνεργαστούν με τον Ζαχαρία Ζούπη και την Αναγέννηση Τώρα. Και όπως αρκετά ακόμη μέλη και στελέχη στην Αναγέννηση Τώρα είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ακριβώς έρχεται να καταγγείλει η Γραμματεία της Νομαρχιακής; Την ιδιότητα του οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ; Την ιδιότητα του μέλους του τμήματος περιβάλλοντος του κόμματος τους; Και ποιος τους έθεσε το ερώτημα εκτός μάλλον από την ανήσυχη  λόγω των πενιχρών ενδείξεων για στήριξη από τον κόσμο ηγετική ομάδα του Άλλου Δρόμου; Πιστεύει η γραμματεία ότι εκπροσωπεί ή ακόμη περισσότερο καθοδηγεί τους ψηφοφόρους; Τα οργανωμένα μέλη εκπροσωπεί κι ακόμη από αυτά το μέρος που αντιστοιχεί στον σημερινό εσωκομματικό συσχετισμό δυνάμεων και ισορροπιών. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα κόμματα.

Η ανυπαρξία όμως προγράμματος, τοπικής γνώμης και γνώσης, κάποτε αποκαλύπτεται όσο κι αν κρύβεσαι πίσω από τις κομματικές σημαίες, όσο κι αν αντί ολοκληρωμένων απόψεων κυκλοφορείς τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα βουλευτή σου κάνοντας τον γαϊτανάκι στους δρόμους.

Και τότε αρχίζεις να αναζητάς τους αόρατους εχθρούς.

Εχθρός σας «σύντροφοι» είναι η γύμνια στις απόψειςσας.

Εχθρός σας είναι η αλαζονεία με την οποία μετράτε τα «κουκιά» των εθνικών εκλογών, και θεωρώντας ότι έχετε στο τσεπάκι το απεγνωσμένο πόπολο τα προσμετράτε σαν δικά σας, ακόμη κι όταν δεν έχετε να πείτε τίποτα παραπάνω από τα χιλιοειπωμένα γενικής χρήσης κλισέ.

Μπορεί να εκδίδετε αναθέματα, εμείς όμως που συνεργαζόμαστε με τον Θανάση Καλογιαντσίδη, εμείς που όλοι μαζί στύψαμε τα μυαλά μας για να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα εφικτό, ανθρώπινο, ορθολογικό, χωρίς υπερφίαλες υποσχέσεις αλλά γεμάτο ανθρώπινες δεσμεύσεις, μπορούμε να πούμε ότι γνωρίσαμε ένα άλλο πρόσωπο ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, συμβατό με τις γήινες ανάγκες του τόπου μας.

Εμείς αυτό κρατάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των φίλων μας, εσείς κρατήστε τα αναθέματα ως άλλοι ιεροεξεταστές.

--