ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ENA AKOMH ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !


 

 

H απέχθεια προς τη δημοκρατία  των πολιτικών γιουσουφακίων της μνημονιακής καμαρίλας , αποδείχτηκε πρόσφατα και περίτρανα, με την υπόθεση του παπανδρεϊκού δημοψηφίσματος το 2011… Τώρα η περίπτωση του νερού δείχνει για μια ακόμη φορά  την καθ΄έξιν εγκληματική διάθεση των νεοταξιτών έναντι κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, που απειλεί ΚΑΙ συγκεκριμένα τις «πωλητικές» τους αλλά ΚΑΙ  γενικά, δημιουργώντας ένα πιλοτικό υπόδειγμα αγώνων.

Η εσπευσμένη απόφαση παρεμπόδισης του δημοψηφίσματος για το νερό από την ελληνική κυβέρνηση,  μέσω διατάγματος του Υπουργού Εσωτερικών κ Γ.Μιχελάκη, περιέλαβε και ικανή  δοσολογία απειλών προς τους διοργανωτές ‘για παρακώλυση εκλογικής διαδικασίας’.

 

Οι εθελοντές που προωθούν  το δημοψήφισμα, το οποίο ανακοινώθηκε σε δημόσια συνάντηση του τοπικού κινήματος SOSτε το Νερό ενόσω διεξαγόταν η ακρόαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Δικαίωμα στο Νερό’ ( right2water ) στις 17 Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν  ρισκάροντας σύλληψη από την αστυνομία. Οι 11 τοπικοί δήμαρχοι της μητροπολιτικής περιοχής στηρίζουν  το δημοψήφισμα και καταδίκασαν σε ισχυρούς τόνους την στάση της κυβέρνησης: Μια στάση κηλίδα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρέσκεται να θυμίζει ότι είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας.

Το δημοψήφισμα ερωτά τον λαό της Θεσσαλονίκης εάν θέλει  η τοπική εταιρεία ΕΥΑΘ να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.


Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών στηρίζει το δημοψήφισμα  και καταδικάζει τις απόπειρες της Ελληνικής κυβέρνησης να καταπατήσει το βασικό δικαίωμα του λαού να αποφασίσει για το μέλλον  των πιο βασικών ανθρωπίνων αναγκών, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

 

Μια διεθνής αποστολή τριάντα ατόμων, πολλοί εκ των οποίων από τις συνιστώσες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Δημοσίων Υπηρεσιών, βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το δημοψήφισμα