ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Χάμπερμας : Πολιτική απαξίωση ολόκληρων Εθνών…

Λέγαμε  πρόσφατα για τους Γερμανούς μεγαλοπαράγοντες  ότι εξανέστησαν εναντίον του Μπερλουσκόνι, όταν αυτός  έκανε ένα δηκτικό σχόλιο εναντίον τους…


Όμως  ο ιδιαίτερα θιγείς από τις ατάκες του Μπερλουσκόνι, ήταν ο Μάρτιν Σουλτς,Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις Ευρωεκλογές , που είχε παρευρεθεί   σε εκδήλωση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Πότσνταμ προ διμήνου, και ο οποίος δεν είπε τίποτε, όταν ο Ζίγμαρ Γκάμπριελ, Πρόεδρος του  SPD  και Αντικαγκελάριος, μίλησε  εξευτελιστικά για την  Ελλάδα......

Εκεί ο Zίγμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η  Ελλάδα  είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές». Κι ακόμη πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη χώρα  κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».

Όμως στην  ίδια εκδήλωση υπήρχε και  ο  Χάμπερμας, που άσκησε  δριμεία κριτική στην στάση του SPD, για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Το SPD, είπε, δεν αναφέρεται πλέον σε περισσότερη κοινοτικοποίηση των χρεών και οι σύντροφοι (Σημ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Οποίος ευφημισμός!) δεν μιλούν πλέον για ευρωομόλογα, παρ' ότι αυτή η λέξη ήταν κάποια στιγμή λέξη-κλειδί στην σοσιαλδημοκρατική ρητορική.

Ο Γερμανός φιλόσοφος έκανε  λόγο για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για «πτώση ολόκληρων γενεών και περιοχών» και επισήμανε ότι αυτές τις εκφράσεις τις άκουγε κανείς συχνά στο SPD κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά στο μεταξύ όσοι τις χρησιμοποιούσαν σιώπησαν.

Ακόμη τόνισε  ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «χρησιμοποίησε σκληρά την ημι-ηγεμονική θέση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι ο νέος συνασπισμός «δυστυχώς θέλει να συνεχίσει» την έως τώρα διαχείριση της κρίσης χρέους.

Αυτή η πολιτική, όμως, δεν ακουμπά τα αίτια της κρίσης αλλά «εγκυμονεί τον κίνδυνο μια γερμανικής Ευρώπης», είπε ο  Χάμπερμας