ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (!) ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ




Διαβάζω σημερινό μήνυμα από  την  «Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής  των Οικολόγων Πρασίνων» :
«Απόπειρα διαγραφής 191 μελών της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής έγινε πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα, με σταλινικές μεθόδους που δεν συνάδουν με τις αρχές, το χαρακτήρα και την ιστορία του κόμματος. Η απόπειρα έγινε βάσει μιας πρότασης που καταψηφίστηκε στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στους «διαγραφέντες» συγκαταλέγονται 5 μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου, ακόμα και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και 2 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας! Η απόπειρα είχε σκοπό την αλλαγή των συσχετισμών και της μορφής της διοίκησης του κόμματος.
Η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής παραμένει συνεπής στη θέση της για την ακυρότητα της εν λόγω «απόφασης», στηρίζει τα μέλη της και καλεί σε ενωτικό αγώνα όλα τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της κρίσιμης μάχης των Ευρωεκλογών»…
191 άτομα δεν είναι και μικρό μέγεθος ! Αντίθετα  είναι συγκρίσιμο με τις διαγραφές των Ζαχαριαδικών,  που έκανε ο Κολιγιάννης μετά το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, ή με τις διαγραφές μελών της  ΕΔΗΚ από τον Γιάννη Ζίγδη. Από ό,τι ξέρω σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέμα διαγραφών τέθηκε (και αποκρούστηκε) για ελάχιστα πρόσωπα, αν και το καταστατικό του κόμματος δεν έχει ξεκόψει τελείως με το «θεσμό». Μάλιστα ο υποφαινόμενος έχει καταγγείλει  το  σχετικό άρθρο 7  του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ  περί «απώλειας της ιδιότητας μέλους»  ως  «παλαιοκομμουνιστικό» και «νεοσταλινικό»….
Σχετικά http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1264.html
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3.html