ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πολιτική Οικολογία σημαίνει αξίες - και πρωτίστως ευγνωμοσύνη



Ο Σπύρος Σγούρος (1962-2012)ήταν γεωπόνος, όμως η σχέση του με τη διαχείριση της γης και της υπαίθρου  ήταν κάθε άλλο παρά στεγνή και συμβατική. Εξ άλλου και  η σύνδεσή του με το κίνημα της Πολιτικής Οικολογίας  επιστέγαζε  αυτές τις  γήϊνες αξίες που συν-υπηρετούσε  μαζί με άλλους φίλους και συνεργάτες, άσχετα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Πέρασαν δυο χρόνια από τη μεγάλη απώλειά  του , χωρίς να αναδειχθεί το  μέγεθός αυτής της απώλειας  και η  μαραθώνια διαδρομή που διήνυσε ο ίδιος,   από τα φοιτητικά του χρόνια έως τον απροσδόκητο θάνατό του. Τον Δεκέμβρη της χρονιάς που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία – μια σειρά από συλλογικότητες – να αναφερθούμε στην προσωπικότητά του. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3403.html

  Όμως το ουσιώδες απέμεινε σε εκκρεμότητα, κι αυτό δεν ήταν άλλο από εκείνα τα στοιχεία της δικής του ύπαρξης, που θα μπορούσαμε να εντάξουμε στις δικές μας πολιτικές :  Η  συνεκτική και όχι ασυνάρτητη γνώση μιας μεγάλης γκάμας θεμάτων, η αγάπη του για το αντικείμενο που δεν κατέληγε σε μονομανία, η ευρηματικότητα και  το χιούμορ που τον έκανε απολύτως διακριτό  στο χώρο.

Αύριο  Σάββατο, 17 Μαϊου, 6μμ, στο Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί μνημόσυνο από τη σύζυγό του Φαίη.  Οι φίλοι και συναγωνιστές του  Σπύρου πρέπει να βρεθούν εκεί, για να δηλώσουν  ευγνωμοσύνη απέναντι σε όσους  περιέβαλαν αυτή τη πολύπλευρη προσωπικότητα με αγάπη και εκτίμηση.