ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Διαχειριστή ψηφίζουμε στην πολυκατοικία !




Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ*

Πρόλογος ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :  Εγώ από ένα άρθρο με τέτοιο  τίτλο  θα περίμενα το να σαρκάζει την ψευδαίσθηση που διαχέεται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, συνήθως δεξιούς, ότι όλα τα αστικά και περιφερειακά προβλήματα θα επιλυθούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ή ακόμη, θα περίμενα να ειπωθεί η  αλήθεια, ότι οποιαδήποτε έκβαση των ευρωεκλογών δεν οδηγεί αυτόματα στην αντιμετώπιση της ελληνικής υποτέλειας :  Γιατί ένας  «διαχειριστής  πολυκατοικίας» δεν είναι ούτε  υπεύθυνος πολεοδομίας ούτε  κυρίαρχος του  χρηματοπιστωτικού συστήματος !
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (πηγή ΙΣΚΡΑ) ΤΟΥ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στον Νότιο Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό  «Δύναμη ζωής»



Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2012 άφησε τη δουλειά της ανατροπής των μεταπολιτευτικών κομμάτων εξουσίας στη μέση. Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε αρκετό για τη μνημονιακή κοινοπραξία Σαμαρά – Βενιζέλου προκειμένου να εξαπολύσει μια νέα, ακόμα πιο άγρια επίθεση στις ζωές μας, στα εισοδήματα μας, στα δικαιώματα μας.
Η ψήφος του λαού μας στις ευρωεκλογές μπορεί και πρέπει να αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων. Μπορεί και πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι οι μέρες τους τελείωσαν. Μπορεί και θα ανοίξει το δρόμο για εθνικές εκλογές και για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Οφείλουμε, ωστόσο, να μην αφήσουμε εκκρεμότητες. Έχουμε χρέος να τους ανατρέψουμε ολοκληρωτικά. Και για να γίνει αυτό πρέπει και οι τρεις κάλπες να αναδείξουν «πρώτη φορά αριστερά».
Τα μέχρι σήμερα πρωτοπαλίκαρα της Πασοκονεοδημοκρατίας, έχοντας, ορθά, προεξοφλήσει τη συντριβή των κομμάτων τους και την επικείμενη ανατροπή τους από την κυβερνητική εξουσία, σπεύδουν, κρυβόμενοι βέβαια πίσω από το μανδύα της «ανεξαρτησίας», να κατέβουν στο στίβο της αυτοδιοίκησης για να διεκδικήσουν και να καταλάβουν εκείνες τις θέσεις που θα τους επιτρέψουν να επιδοθούν την επόμενη μέρα σε ένα πόλεμο φθοράς και δολιοφθοράς απέναντι στην κυβέρνηση της Αριστεράς.
Με την αμέριστη συνδρομή των διαπλεκόμενων ΜΜΕ επιχειρούν να από-πολιτικοποιήσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και να τις μετατρέψουν σε καλλιστεία διαχειριστικών ικανοτήτων, θέλοντας να εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά το λαό και να υφαρπάξουν ξανά τη ψήφο του.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Έχουμε πλέον την πείρα και τη γνώση να μην κάνουμε αυτό το λάθος. Γνωρίζουμε πως δεν θα έχουμε κάνει ολόκληρη τη δουλειά της ανατροπής αν είμαστε «εμείς» στην κυβέρνηση και «αυτοί» επικεφαλής στη διοίκηση των δήμων και των περιφερειών της χώρας.
Άλλωστε και οι ίδιοι -αν και ανομολόγητα- φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν. Γιατί αν πράγματι ήθελαν καλούς διαχειριστές στους δήμους δεν θα πολεμούσαν με τόση λύσσα το δήμαρχο Ελληνικού που κατάφερε σε 3,5 χρόνια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα οικονομικά της Αργυρούπολης. Δεν θα σκύλευαν τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού αν δεν τους ενοχλούσε τόσο πολύ το γεγονός πως η μαχητική στάση του δημάρχου Κορτζίδη θέτει σε κίνδυνο τις μνημονιακές επιταγές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του «φιλέτου» του Ελληνικού, αν δεν τους χαλούσε τα σχέδια για τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων κ.α.
Εν κατακλείδι για διαχειριστές ψηφίζουμε στην πολυκατοικία μας. Στο δήμο, στην περιφέρεια και στην ευρωκάλπη επιλέγουμε πολιτικές. Τα διλλήματα είναι κοινά και στις τρεις κάλπες:
-παραγωγική ανασυγκρότηση ή οικονομική ερήμωση;
-ελεύθεροι χώροι για όλους ή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
-αναδιανομή του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω ή συνέχιση της φορομπηξίας των λαϊκών στρωμάτων;
-αλληλεγγύη - συλλογικότητα - δημοκρατία ή ατομισμός και αυταρχικότητα;
-ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χ.Α.;
-Δύναμη Ζωής και Ρένα Δούρου ή Σγουρός;
-Δημοτικές Παρατάξεις με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή δήμαρχοι με το «ανεξάρτητο» κόμμα του μνημονίου και του Καλλικράτη;
- ΕΜΕΙΣ ή αυτοί;
*Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής στο Νότιο Τομέα με το Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και υποψήφια περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου /Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη.
Δευτέρα 12 Μαΐου 2014