ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα σημεία : 10 +1 σκέψεις



1.    Αυτή τη φορά ήταν νίκη. Νίκη στα σημεία και μάλιστα  στο Β ημίχρονο, αλλά νίκη
2.    Η νίκη  είναι  αντιστρόφως ανάλογη με τις επιδιώξεις του νικητή. Η υπερφίαλη επιδίωξη της άμεσης ανατροπής μίκρυνε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ .
3.    Η νίκη  βασίστηκε στη μεταστροφή των Ελλήνων πολιτών  από άλλα κόμματα . Η παρερμηνεία αυτής της δημοκρατικής μεταστροφής είναι το  επικινδυνωδέστερο των λαθών. . Επειδή ο Μωάμεθ πάει στο βουνό κι όχι το βουνό στον Μωάμεθ – η Αριστερά πρέπει να πάει στο λαό χωρίς να πάψει να είναι ο εαυτός της  αλλά και χωρίς να παραγνωρίζει τον «αστικοδημοκρατικό»  χαρακτήρα του λαϊκού κινήματος.
4.    Η νίκη είναι μικρότερη αν σκεφθεί κανείς : Πως είναι δυνατόν μια τέτοια εξαθλίωση να μην έχει ξεσηκώσει ακόμη και τις πέτρες ;
5.    Τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» δεν μιλάνε για την ανεπάρκεια του Ποινικού Κώδικα και των διωκτικών μηχανισμών. Οι αντιφασίστες του ποδαριού ας πάρουν επί τέλους  πόδι από τα μίντια .
6.    Η νίκη του «Ποταμιού» ήταν η μεγαλύτερη όλων.
7.    Η ΣΥΡΙΖΑϊκή νίκη κινδυνεύει να γίνει Πύρρεια, αν δεν υπάρξουν (ή δεν δημιουργηθούν…) αξιόπιστοι εταίροι στον περίγυρό του.  
8.    «Ότι θα μπορούσε να’ ταν κι εκείνο που ήταν- τείνουν προς ένα τέλος, που είναι πάντα παρόν», λέει ο ποιητής Έλιοτ. Στην κοινωνική επιστήμη τα  αποτελέσματα των διαφόρων επιλογών δεν μπορούν να γνωσθούν με ακρίβεια. Εάν δεν είχε επιλεγεί ο παραγοντισμός, η άνωθεν διαχείριση, ο παραγκωνισμός π.χ. της Πορτάλιου ή της περιφερειακής παράταξης «Αττική Συνεργασία» με το έτσι θέλω, πιθανόν τα πράγματα να ήταν καλύτερα και η νίκη να ήταν ακηλίδωτη.
9.    Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τρία  μαζεμένα αιτήματα  ,   συνέχισε να νομίζει ότι στα κοινωνικά γήπεδα αρκούν οι φανέλες ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσουν, κι ακόμη λόγω του καταιγισμού  θεμάτων και  επιλογών εμπόδισε το δημόσιο διάλογο να πάρει βάθος.
10.                       Η νίκη του  ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει τη σκιαγράφηση μιας σαφώς διακριτής θέσης – τόσο από τον δουλικό ευρωπαϊσμό όσο και από την εθνικιστική ή παλαιοκομμουνιστική αναδίπλωση στα όρια του Έθνους – Κράτους. Να μια  απειλητική ασάφεια – τώρα και στο μέλλον.

11.  Τι ωραία ! Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με τη χρήση  άφθονης πατριωτικής ρητορικής ! Όμως του λόγου το αληθές  θα δοκιμασθεί  σύντομα στα πεδία της Θράκης και της Κύπρου.