ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

To ΕΠΑΜ ενημερώνει Πρέσβεις



Εν όψει των  Ευρωεκλογών, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ενημέρωσε τους Πρέσβεις της Ε.Ε. και της Ρωσίας για τις θέσεις του έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδιαφέροντα σημεία : Αυτά που αφορούν τις παραβιάσεις συγκεκριμένων άρθρων  της Συνθήκης της Λισαβόνας , καθώς και τα της  νομικής  υποχρέωσης της ΕΕ να αποζημιώσει τα  φυσικά πρόσωπα, για τις ζημίες που υπέστησαν – σύμφωνα με το  άρθρο 41.&3 του Χάρτου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. ( "Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αποκατάσταση εκ μέρους της Ένωσης, της ζημίας που του προξένησαν τα θεσμικά όργανα, ή οι υπάλληλοι της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις γενικές αρχές που είναι κοινές στα δίκαια των Κρατών-Μελών".

ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ



«….α ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης ε.τ. και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. και ο Θανάσης Λασκαράτος, μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Ε.Πα.Μ., συναντήθηκαν με τους αντίστοιχους Πρέσβεις των χωρών, Αυστρίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Βελγίου και Ολλανδίας. Σε όλους επιδόθηκε και αναπτύχθηκε επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Ε.Πα.Μ. Δημήτρη Καζάκη. Η επιστολή εστάλη ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά στους υπόλοιπους Πρέσβεις με τους οποίους δεν υπήρξε συνάντηση.

Στην ανάπτυξη της επιστολής αναφέρθηκε, πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. οδηγούν την χώρα στην καταστροφή, αφού απεδείχθη με τον πλέον σαφή τρόπο, από τα αποτελέσματα που αυτά προκάλεσαν, ότι ο σκοπός της επιβολής τους δεν ήταν άλλος, παρά η καθυπόταξη της πατρίδας μας και η μετατροπή της, με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο το κοινό νόμισμα, σε εσωτερική αποικία της ένωσης με χαρακτηριστικά Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, αδιαφορώντας παντελώς για τον ανθρώπινο παράγοντα και καταστρατηγώντας πλήρως τα πολιτικά, τα κοινωνικά και τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.


Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στα άρθρα της Συνθήκης της Λισσαβόνας που έχουν παραβιασθεί από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και στον λαό της, αρχίζοντας από τα άρθρα 2 και 3 που αναφέρουν ότι η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ένωση έχει σαν σκοπό να προάγει την ειρήνη, τις αξίες της και την ευημερία των λαών της. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις παραβιάσεις των άρθρων 145-150 αναφορικά με την απασχόληση, 151-166 σχετικά με την κοινωνική πολιτική και τα άρθρα 165 και 166 για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η επιστολή αναφέρεται στην συνέχεια στις παραβιάσεις του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. που είναι ενσωματωμένος στην Συνθήκη της Λισσαβόνας. Εκεί έχουν παραβιασθεί το άρθρο 1 για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα άρθρα 11 για την ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, και το άρθρο 12 για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. Αναφορά γίνεται επίσης στις παραβιάσεις των άρθρων 14 για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, 15 για το δικαίωμα στην εργασία, 17 το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, 20 στην ισότητα μπροστά στο νόμο, 25 αναφορικά με τα δικαιώματα των ηλικιωμένων, 26 την ένταξη των αναπήρων, 28 το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και συλλογικών δράσεων και πολλά άλλα.

Η επιστολή αναφέρει τις θέσεις του Ε.Πα.Μ. ως προς την έξοδο από την κρίση. Συγκεκριμένα,  αναφέρει ότι το Ε.Πα.Μ. υποστηρίζει την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης του Μαΐου 2010 και οποιασδήποτε άλλης δέσμευσης και αποτελέσματος υπήρξε σε βάρος της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών, ως απόρροια της αρχικής αυτής σύμβασης, βάσει των άρθρων 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης του ΟΗΕ, αναφορικά με το Δίκαιο των Συνθηκών. Τα άρθρα αυτά προβλέπουν την ακύρωση μιας συνθήκης εφ’ όσον χρησιμοποιήθηκε δόλος, υπήρξε σφάλμα, απειλή κατά εκπροσώπου του κράτους κλπ. Η Ε.Ε. θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει την Ελλάδα για τις ζημίες που προκάλεσε στην χώρα και οι οποίες υπολογίζονται κατά συντηρητικές εκτιμήσεις να ισούνται ή να ξεπερνούν το ποσό του δήθεν χρέους. Υπενθυμίζεται σχετικώς το άρθρο 41.π.3 του Χάρτου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. το οποίο αναφέρει ότι: "Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αποκατάσταση εκ μέρους της Ένωσης, της ζημίας που του προξένησαν τα θεσμικά όργανα, ή οι υπάλληλοι της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις γενικές αρχές που είναι κοινές στα δίκαια των Κρατών-Μελών".

Η αποζημίωση αυτή θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει κίνητρα και να λάβει μέτρα για πραγματική ανάπτυξη. Για την σταθεροποίηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, υποστηρίζεται η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει επωφελή οικονομική πολιτική ανάπτυξης που δεν μπορεί να εφαρμόσει παραμένοντας εντός της ευρωζώνης.

 

Τέλος η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι το Ε.Πα.Μ. υποστηρίζει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας μια και οι λόγοι για τους οποίους εντάχθηκε η Ελλάδα δεν υφίστανται πλέον.


Αθήνα 10 Μαρτίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.