ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα ‘τσέκια’ και η ακεραιότητα της Ουκρανίας…




Της Φανούλας Αργυρού*

Old sins have long memories…
Δεν προφταίνουν να πηγαινοέρχονται στην Ουκρανία, να διακηρύσσουν τον σεβασμό τους στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να διατυμπανίζουν την παν-ετοιμότητά τους για απλόχερες προσφορές δισεκατομμυρίων  οι δυτικοί φιλάνθρωποι ηγέτες. Άκρατη υποκρισία, διπλοπροσωπία, ήθη δύο μέτρων και δύο σταθμών δίχως ίχνος πραγματικού ανθρωπισμού.
Πρώτος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στις 28 Φεβρουαρίου 2014 κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
 Στις 2.3.2014 οι G7 διαλάλησαν: « Εμείς, οι ηγέτες του Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από κοινού μαζί σήμερα καταδικάζουμε την ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από την Ρωσική Ομοσπονδία, εις παραβίαση των υποχρεώσεων της Ρωσίας σύμφωνα με το χάρτη των Η. Εθνών και της συμφωνίας της του 1997 με την Ουκρανία…».
Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας διατεθειμένοι να παράσχουν ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, και ότι το περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι επίσης έτοιμο να βοηθήσει με κάμποσα δις και εμπειρογνώμονες! Και ο Βρετανός υπ. Οικονομικών μιλώντας σε συνέδριο των υπουργών Οικονομικών των G20 από την Αυστραλία διαλάλησε ότι είναι έτοιμος με το «τσέκι» στο χέρι!
Ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε σε ομιλία του στο Στρασβούργο για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου 2014 είπε (ο αθεόφοβος…)ότι «εκείνοι που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να δικαστούν. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι δίκαιη και δίχως εκδίκηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το δίκαιο του ΕΔΑΔ…»
Η υποκρισία τους και η ανηθικότητα τους δεν μαζεύεται. Πότε τιμώρησαν την Τουρκία και πότε ευθυγραμμίστηκε αυτή με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον η εισβολή και η κατοχή συνεχίζονται στην Κύπρο; Όταν η βάρβαρη παραβίαση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το 1974 έγινε τόσο με την συγκατάθεση όσο και την παρότρυνση του Λονδίνου με ΕΠΙΣΗΜΗ (μετά δείπνου) προ-συνεννόηση (όπως μας φανέρωσαν τα βρετανικά αρχεία) μεταξύ σφαγέα Ετσεβίτ και της συνοδείας του στρατιωτικής και πολιτικής και του τότε Βρετανού Εργατικού πρωθυπουργού Χάροντ Γουίλσον και της κυβέρνησής του από το βράδυ της 17ης Ιουλίου 1974. Μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ήταν μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις για την … κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πόση υποκρισία δηλαδή από όλους αυτούς, όπως τον Αμερικανό Τζόν Κέρρυ, (ω! της υποκρισίας το μεγαλείο) Στέφαν Φούλε, την βαρώνη Άστον, τους G7 και όλη την ‘συνεπαρτσιά’ τους…



Και τώρα στην ετοιμότητα τους να κόψουν …τσέκια δισεκατομμυρίων. Ο Βρετανός υπ. Οικονομικών κ. Οσπορν πανέτοιμος με το τσέκι [επιταγή] στο χέρι περιμένει ένα τηλεφώνημα για να το… κόψει! Ενώ αξιωματούχος της ΕΕ. (23 Φεβρουαρίου) είπε ότι η Ε.Ε είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με 20 δις ευρώ (κάπου 27 δις δολάρια) αν η Ουκρανία δεχθεί ορισμένες όρους. Και άξιον απορίας πλέον, που και πως βρέθηκαν τόσα δισεκατομμύρια παν-έτοιμα να ξελασπώσουν την ουκρανική οικονομία πάμπλουτων προέδρων ενώ στην περίπτωση της δύσμοιρης Κύπρου, ψίχουλα θα ήταν το πολύ μικρότερο ποσό, για όλους αυτούς να σώσουν  την οικονομία της. Αν και αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πράγματι η Κύπρος τα χρειαζόταν, τόσο θολό παραμένει το τοπίο. Επέβαλαν όμως σκόπιμα απάνθρωπους όρους, τις παρασκηνιακές δολιότητες ο λαός ακόμα δεν έμαθε. Διέπραξαν έγκλημα εγκλημάτων εις βάρος της Κύπρου, ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ που απαίτησαν και επέβαλαν στις αποταμιεύσεις χιλιάδων συμπατριωτών μας. Οι ίδιοι απατεώνες του ΔΝΤ και της ΕΕ, τάχατες σωτήρες σήμερα ανθρωπιστές υπέρ της Ουκρανίας, είναι που έκλεψαν, καταλήστευσαν τους Ελληνοκύπριους και κανένας δεν καλέστηκε να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τον Στέφαν Φούλε! Ή για την παραβίαση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κ.Δ, μέλους της ΕΕ. Τουναντίον προσπαθούν με το ίδιο ζήλος που επέβαλαν τα παράνομα κουρέματά τους, να επιβάλουν και την ρατσιστική ΔΔΟ αντί να κάτσουν ενώπιον της δικαιοσύνης την ίδια την Τουρκία. Αντίθετα προσπαθούν να την κάνουν μέλος τους εις βάρος της Κύπρου και του λαού της.
Η τουρκική εισβολή το 1974 διεπράχθη με την συγκατάθεση του Λονδίνου, την συμμαχική προς το τελευταίο συγκατάθεση της Ουάσιγκτον και την επίσης σιωπηρά αλλά θετική συγκατάθεση της Μόσχας καθώς όλοι οι υπόλοιποι υπήρξαν θεατές στις εξέδρες… Όπως έγινε και με το κούρεμα το 2013…

*Ερευνήτρια/συγγραφέας