ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Tσογλαν-boys και τσόγλαν- politicians



Προ καιρού ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε τον όρο εκτσογλανισμός, που πρωτοεμφανίστηκε στη διαδικτυακή πιάτσα από τον υποφαινόμενο.




 Εχτές η Λιάνα Κανέλλη  αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα  τσόγλαν-boy, ως εκ της στάσεώς του   στη γνωστή υπόθεση της    επίθεσης Κασιδιάρη εναντίον της ίδιας και της Ρένας  Δούρου.  Η βουλευτίνα του ΚΚΕ μάλλον ενοχλήθηκε  από το γεγονός  ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μονταρίστηκε με τη συγκεκριμένη σκηνή  κλαίων  και διαρρηγνύων τα ιμάτιά του ….

Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μου εδώ: Το θέμα μου είναι ότι πριν λίγη ώρα, στον 105,5, ο Βαξεβάνης κατηγόρησε τη Λιάνα Κανέλλη  για  λογοκλοπή του υποτιθέμενου τσογλανο-ευρήματος του Βενιζέλου ! Προφανώς, ο άνθρωπος ήταν άσχετος ως προς τη διαδρομή του όρου, πράγμα που δεν είναι και  τραγικό .  Τον συγχωρώ οπωσδήποτε - όμως  τι να πω για τους πολιτικούς   όπως ο Βενιζέλος , που   ιδιοποιούνται την πνευματική παραγωγή του οιουδήποτε, χωρίς να δηλώνουν την πηγή  τους;

Δεν προσκρούει αυτό στη πανεπιστημιακή ηθική που υποτίθεται ότι  κομίζουν και υπηρετούν ;

Και την ίδια στιγμή οι συνήθεις παραστεκάμενοι  των πολιτικών, πανεπιστημιακοί κυρίως, διεκδικούν για την εαυτάρα τους την «ευρεσιτεχνία»  και των πιο ασήμαντων όρων ή νοημάτων…..


Αυτή τη πολιτική και αυτούς τους παρα-πολιτικούς τους πολεμήσαμε και εξακολουθούμε να τους  πολεμάμε. Και τους προειδοποιούμε, ότι όση ικανότητα αντιγραφής και αν έχουν, θα λαχανιάζουν τρέχοντας πίσω από την έμπνευσή μας….