ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Η περιπέτεια της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑΣ και του Νομικού Πολιτισμού

Στις 11 Μαρτίου 2014, έγινε εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων μετά από αγωγή πολιτικού προσώπου (Θεόδωρος Κατσανέβας)  εναντίον χρήστη(Συντάκτη) της Βικιπαίδειας. Η απόφαση αναμένεται σε ένα περίπου μήνα.

Πριν  δυο χρόνια, ο Θ. Κατσανέβας απαίτησε από τον χρήστη/συντάκτη της Βικιπαίδειας Diu,  την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο και ζήτησε  τα στοιχεία του χρήστη προκειμένου να ασκήσει  τις νόμιμες αξιώσεις του λόγω  προσβολής της προσωπικότητάς του. Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά στο λήμμα της  διαθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του Κατσανέβα. Στις 26 Ιουνίου 2013 δικαστικός επιμελητής επέδωσε αγωγή  του Θεόδωρου Κατσανέβα κατά του χρήστη Diu , ζητώντας  από την ελληνική δικαιοσύνη «να υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ (με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής) καθώς και σε προσωπική του κράτηση διάρκειας ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της εκδοθησόμενης αποφάσεως»..

Δεν έχω τίποτε με τον κύριο Κατσανέβα – απεναντίας έχω αναρτήσει κείμενο της πολιτικής κίνησης 5 αστέρων, της οποίας ήταν ο εμπνευστής. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5051.html

  Δεν έχω άποψη για το  εάν ο συγκεκριμένος συντάκτης  της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑΣ συκοφάντησε τον πολιτικό και  πανεπιστημιακό Κατσανέβα, μεταφέροντας ανακριβείς  πληροφορίες εις βάρος του. Επιπλέον  δεν με ενδιαφέρει το αντιαισθητικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή  η σύγκρουση ενός αυτόκλητου βιογράφου με τον βιογραφούμενο.  Όμως με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει η αιτούμενη εξωφρενική ποινή (200.000 ευρώ +  κράτηση κλπ.) που συνιστά  προσβολή κάθε έννοιας «αναλογικότητας της ποινής» και Νομικού Πολιτισμού. Γιατί ο κ. Κατσανέβας δεν έκανε μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση», με στόχο την αποκατάσταση της τρωθείσας αξιοπρέπειάς του;
 

Εδώ και πολλά χρόνια, με σωρεία παρεμβάσεων, κειμένων, εκπομπών, έχω ταχθεί  εναντίον των κυρώσεων που παρά το μεταμοντέρνο παρουσιαστικό τους, ισοδυναμούν ουσιαστικά  με τους ακρωτηριασμούς κλεφτών σε κάποιες «καθυστερημένες» χώρες. Και συνεχίζω να  αναρωτιέμαι : Ως πότε η κοινότητα των νομικών επιστημόνων θα παραγνωρίζει αυτό το πρωτοφανές πισωγύρισμα στον μεσαίωνα των τρομοκρατικών αγωγών και των πιθανών εξοντωτικών ποινών ;http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/06/300000.