ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

To Die Linke δικαιώνει την Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις





Δεν ξέρω αν υπέφερα από παραισθήσεις στην περίοδο πριν τις  πρόσφατες γερμανικές εκλογές,  πάντως θυμόμουν ότι η γερμανική αριστερά είχε θυμηθεί τη…πάλη των τάξεων, γι αυτό και απαξίωνε να ασχοληθεί με δευτερεύοντα ζητήματα όπως οι επανορθώσεις της χώρας της  προς την Ελλάδα…. Όμως να που τα πράγματα ήταν αλλιώς ή  πήραν νέα τροπή,  αφού  ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του κόμματος Die Linke θεώρησε ληγμένο  το ρήγμα που είχε προκληθεί στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με  τις γερμανικές επανορθώσεις.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» δήλωσε :  «Το προεδρείο μας αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητεί αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το ζητάμε από τη γερμανική Βουλή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα,  σε περίπου δύο εβδομάδες θα συζητηθεί σχετική επερώτηση του συγκεκριμένου  κόμματος στη Βουλή, ο δε εκπρόσωπός του ( Βόλφγκανγκ Γκέργκε)  απέδωσε  σε παρερμηνεία τις δηλώσεις του (συν)προέδρου Ρίξινγκερ ότι είναι κατά της παροχής αποζημιώσεων.
Λέω εγώ : Τέλος καλό, όλα καλά και συντροφικά. Άλλοι θυσίασαν στους αγώνες τόσα και τόσα, εγώ απλώς ας αυτοταπεινωθώ  αυτοπροσδιοριζόμενος ως γέρων ξεκούτης….