ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ιταλία: Ο Μπέπε Γκρίλο παραβιάζει τον «πολιτικό καθωσπρεπεισμό»…




«….στην ιταλική βουλή σημειώθηκε μεγάλη ένταση, όταν η πρόεδρος Λάουρα Μπολντρίνι αποφάσισε να διακόψει την συζήτηση για το νόμο που αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας και να προωθήσει ψηφοφορία ! Οι «Μπεπεγκριλιανοί» , οι οποίοι κατήγγελαν το  μέτρο ως  «κεκαλυμμένη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας της Ιταλίας» και εφάρμοζαν  τακτική  κωλυσιεργίας με  εκατοντάδες παρεμβάσεις, εγκατέλειψαν τα έδρανά τους και κατευθύνθηκαν προς εκείνα της κυβέρνησης, χειροδικώντας με υπαλλήλους της βουλής και με εκπροσώπους της συμπολίτευσης…...»
Όλο το κείμενο….

To κίνημα Πέντε Αστέρων, με επικεφαλής τον Μπέπε Γκρίλο, θέτει σε κίνηση  τη διαδικασία  παραπομπής σε δίκη του προέδρου της Δημοκρατίας Τζώρτζιο Ναπολιτάνο ,για παραβίαση του Συντάγματος.
Η  κίνηση των Πέντε Αστέρων βασίζεται κυρίως στην κατηγορία ότι ο νυν Ιταλός πρόεδρος, ωςυπουργός Εσωτερικών στη δεκαετία του 1990, έγινε κοινωνός σειράς στοιχείων που αφορούσαν υποτιθέμενη μυστική διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με την μαφία, τα οποία  δεν δημοσιοποίησε στη συνέχεια.
Παράλληλα το κίνημα του Γκρίλο οργάνωσε διαδικτυακό δημοψήφισμα για το όλο θέμα, με τη συμμετοχή 20.000 πολιτών. Το 61% απάντησε ότι «η σοβαρότερη καταδικαστέα πράξη του Ιταλού προέδρου ήταν το αίτημά του να καταστραφούν οι ηχοταινίες των συνομιλιών του με τον πρώην υπουργό εσωτερικών Νικόλα Μαντσίνο», με θέμα πάντα την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα.
Ιταλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν  ότι είναι σχεδόν αδύνατο να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία ή για παραβίαση του Συντάγματος. Πολλοί σχολιαστές εκτιμούν πως αυτή η επιλογή του Γκρίλο είναι μια κίνηση που έχει στόχο να εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους του και να αποδείξει ότι παραμένει εκτός του «επίσημου» πολιτικού συστήματος.
Εξ άλλου  στην ιταλική βουλή σημειώθηκε μεγάλη ένταση, όταν η πρόεδρος Λάουρα Μπολντρίνι αποφάσισε να διακόψει την συζήτηση για το νόμο που αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας και να προωθήσει ψηφοφορία ! Οι «Μπεπεγκριλιανοί» , οι οποίοι κατήγγελαν το  μέτρο ως  «κεκαλυμμένη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας της Ιταλίας» και εφάρμοζαν  τακτική  κωλυσιεργίας με  εκατοντάδες παρεμβάσεις, εγκατέλειψαν τα έδρανά τους και κατευθύνθηκαν προς εκείνα της κυβέρνησης, χειροδικώντας με υπαλλήλους της βουλής και με εκπροσώπους της συμπολίτευσης.
Πανό αναρτήθηκαν  με γραμμένη τη λέξη Ντροπή (Vergogna) ενώ βουλευτές του δεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας ξεδίπλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ιταλικές σημαίες
ΠΗΓΗ : ΑΥΓΗ