ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Ελλάδα»





Ένας που μιλάει για «Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» σε μια χώρα όπου κανένα εισόδημα δεν είναι εγγυημένο και όπου κάθε εισόδημα – συμπεριλαμβανομένων αυτών   που μετουσιώθηκαν  σε πρώτη κατοικία -  συμπιέζεται μέχρι τελικού εκμηδενισμού και ιδιοποίησής του από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική μαφία, είναι οπωσδήποτε αφελής. Όμως  ενδέχεται  να είναι και  ευρωβουλευτής,  σεσημασμένος οπαδός του δόγματος «ανήκομεν εις την ευρωζώνην»…
Λέει ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων:

«Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας, οι δράσεις άμεσης ανακούφισης πρέπει να είναι προτεραιότητα και να συνοδεύονται από ένα καλά σχεδιασμένο πλέγμα μέτρων κοινωνικής πολιτικής. Παρά τη δεδομένη ανάγκη επείγουσας στήριξης διαρκώς αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού που διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας, οι σχετικές σχεδιαζόμενες πολιτικές περιορίζονται στην πιλοτική εφαρμογή "συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος" από την 1.1.2014 με προϋπολογισμό 20 εκ. Το διατιθέμενο ποσό μπορεί να αυξηθεί από αδιάθετα κονδύλια των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ 2007-2013.  Παράλληλα, είναι κρίσιμο το να υποστηριχθεί και από την Επιτροπή ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ώστε να είναι βιώσιμο μετά το πέρας της περιόδου χρηματοδότησης»….

Σιγά τα ωά ρε Νίκο ! 20 εκατομμύρια για το 2014 ! Και ελπίδες «βιωσιμότητας»  για την περίοδο 14-20 ! Μη το λες δυνατά, γιατί θα πάθουν τίποτε οι τραπεζίτες !