ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πολύδωρας και ο στρατηγός «όπου φυσάει ο άνεμος»




Η κυβέρνηση παραπαίει  στο δρόμο της καταστροφής και πάει για σύντομη πτώση, όμως δεν αποκλείεται να πάει από κανα τροχαίο ! Υποτίθεται ότι η προεδρία στην ΕΕ και η ΛΥΣΣΩΔΗΣ ενεργητικότητα  των Βρυξελλών στη προπαγάνδιση  του ευρωπαϊκού οικοδομήματος λόγω ευρωεκλογών, θα  της εξασφάλιζαν τουλάχιστον  ένα 6μηνο ζωής , όμως ο βίαιος θάνατος  κάθε άλλο  μπορεί  να αποκλεισθεί : Μετά τη καταψήφιση του Νόμου περί ακινήτων  από τον Βύρωνα Πολύδωρα και την οριακή πλειοψηφία της κυβερνώσας  παράταξης, ελάχιστες αριθμητικά αποσκιρτήσεις μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Διόλου απίθανο,    μέσα στους κόλπους της μείζονος Δεξιάς, να δημιουργείται ένα ρεύμα διαχείρισης της μετά-Σαμαρά-εποχής.
Διόλου όμως απίθανο είναι, χωρίς κάποιο «υπόγειο» πολιτικό σχέδιο,  το να αγανακτούν ορισμένοι συντηρητικοί  άνθρωποι από τον απίθανο κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας. Από το ότι δεν  έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν στην πολιτική τους πιάτσα. Από το ότι  αισθάνονται αχθοφόροι και bell boys των μνημονιακών αποφάσεων . Αυτή τη πραγματικότητα, τη πραγματικότητα  μιας συντηρητικής, μεσαίας τάξης νοικοκυραίων, που είναι δεμένη με τον τόπο και  πιστεύει στην οικονομία της αγοράς,  αλλά ανακαλύπτει  κάποια στιγμή  ότι βάλλεται από μια  αναίσχυντη αλητοκρατία, ουδείς μπορεί να παραγνωρίζει. Μια δημοκρατική κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει αυτή τη πολιτική παράμετρο από τις τακτικές και στρατηγικές της στοχεύσεις…

Ο Πελοποννήσιος Βύρων Πολύδωρας που καταψήφισε το νομοσχέδιο και διαγράφηκε από τον επίσης Πελοποννήσιο Σαμαρά, ήταν προσκείμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη, όταν αυτή διεκδικούσε τη Προεδρία της ΝΔ. Το 2007, όταν καιγόταν η Πάρνηθα, είχε μιλήσει ως υπουργός για τον «στρατηγό άνεμο» και την δυσμενή επίπτωσή του στην εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το 2013 το φαινόμενο έχει αντικατασταθεί από τον «στρατηγό όπου φυσάει ο άνεμος», καθώς αρκετοί νεοδημοκράτες παίζουν τον «καμπόσο» στα κανάλια για να ψηφίσουν μετά στη Βουλή αυτό που τους υποδεικνύεται….
«Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό;», είπε ο Πολύδωρας. Η καταστροφή της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να περάσει χωρίς αντιστάσεις. Ούτε μπορεί να προσπερασθεί ιδεολογικά από κάποιους, που διαβλέπουν σε αυτή τη διαδικασία απλώς μια πύκνωση των τάξεων του προλεταριάτου….