ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ





Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*
Δεν ξέρω κατά πόσον η δημοσκόπηση της MRB είναι αρκετά αξιόπιστη , αμφιβολία που με διακατέχει γενικώς με όλες τις δημοσκοπήσεις.
Στην πρόσφατη , όμως, αυτή δημοσκόπηση η οποία δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα ακόμα και στην παράσταση νίκης , υπάρχει ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό όσο και ελπιδοφόρο εύρημα, το οποίο έχω την αίσθηση ότι αντιπροσωπεύει πλήρως την πραγματικότητα.
Το εύρημα λέει το εξής: Το 84,4% των πολιτών διατείνεται ότι πρέπει να τεθούν από τη χώρα μας "κόκκινες γραμμές" απέναντι στην τρόικα , στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει ανεξάρτητα από τις όποιες συνέπειες , επομένως ανεξάρτητα και από την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. (για τη δημοσκόπηση βλέπε εδώ)
Το γεγονός αυτό δείχνει πεντακάθαρα ότι ο ελληνικός λαός θέλει να πάψει , ανεξάρτητα από επιπτώσεις, να ζει σε μια χώρα άβουλη , μοιραία και παραδομένη ως αποικία.

Και κυρίως το 84,4% υποδηλώνει ότι ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται άλλο. Υποδηλώνει ότι έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από την Κύπρο και ότι δεν φοβάται πια την έξοδο από την ευρωζώνη. Αντίθετα, την προτιμά έναντι του συνεχούς εξευτελισμού , των εκβιασμών, των απειλών, των ταπεινώσεων και του φαύλου κύκλου των αλλεπάλληλων μέτρων.
Ο ελληνικός λαός προτιμά μια νέα δύσκολη αρχή με ελπίδα και προοπτική, από ένα άδοξο αργόσυρτο και βασανιστικό τέλος.
Δεν μπορεί , όμως, να τεθούν "κόκκινες γραμμές" χωρίς να υπάρχει για κάθε ενδεχόμενο ένα "κόκκινο" σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης , για το οποίο σχέδιο να είναι πλήρως ενημερωμένος ο ελληνικός λαός.
Αυτό το σχέδιο έπρεπε να είχε εκπονηθεί και δημοσιοποιηθεί εξαρχής από την ίδια τη χώρα, ανεξάρτητα από κυβέρνηση.
Και ίσως τότε να μην είχαμε εισέλθει στην τραγική περιπέτεια των μνημονίων.
Και τώρα, όμως, δεν είναι αργά. Ποτέ δεν είναι αργά για να διασωθεί ο τόπος , η οικονομία και πρώτα απ'όλα η καταδυναστευόμενη και εκμεταλλευόμενη κοινωνική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας και των πλατιών λαϊκών τάξεων.
*Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.