ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στην Ιταλία;






Στην Ιταλία, μετά από ένα επεισόδιο  συμφιλίωσης ΜΑΤ και  διαδηλωτών,  ο  Μπέμπε Γκρίλλο  κάλεσε  τον στρατό και την αστυνομία να μην προστατεύουν  την τάξη των πολιτικών !
Σχετικά με τις   τελευταίες διαδηλώσεις στην Ιταλία, σημειώνει ο «Τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ» :
«Υπάρχουν δύο πραγματικότητες: η μία του δρόμου και η άλλη που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στην Σικελία από μια ομάδα στις μεταφορές, αλλά ξέφυγαν  γρήγορα από κάθε  έλεγχο και εξελίχθηκαν  σε μαζική αντίδραση στην οικονομική κατάσταση χωρίς όμως σαφή αιτήματα. Σε αυτές  εισχώρησαν πολλά ακροδεξιά στοιχεία δίνοντας την ευκαιρία στα ΜΜΕ να μιλούν για ταραχές μεταξύ μαφίας και φασιστών.

Κατά την γνώμη των Marco Balestra και Giacomo Bracci, που συμμετείχαν στη Συνάντηση των Αθηνών (30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου), πρόκειται για την ίδια τακτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα: τα ΜΜΕ και το καθεστώς εφαρμόζουν την τακτική του αποπροσανατολισμού και μέσω του "διαίρει και βασίλευε" προσπαθούν να συνδέσουν τις διαδηλώσεις με την μαφία . Μόνη απόδειξη  έχουν ένα αστείο φυλλάδιο που μίλαγε για ξεσηκωμό της μαφίας και με βάση το οποίο, η ξεπουλημένη πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, κάλεσε τον κόσμο να απόσχει λέγοντας ότι οι κατακτήσεις των εργατών δεν κερδίζονται στις πλατείες!

Από την άλλη πλευρά η  αριστερά φοβάται μήπως το κίνημα της πλατείας καπελωθεί από την άκρα δεξιά  -  κάτι που ως ένα βαθμό έχει ήδη συμβεί, λόγω της δικής της απραξίας και της αδυναμίας κατάθεσης ενός πραγματικά εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα.

Κανείς δεν ξέρει, προς το παρόν, πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, το ευρώ και την Ε.Ε..