ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

H Ηρώ Διώτη περί λαθροϋλοτομίας





Όλα τα είχαμε, η λαθροϋλοτομία μας έλειπε…Όπως επί γερμανικής κατοχής, όταν η λαθροϋλοτομία είχε αποψιλώσει τα περιαστικά δάση, ή όπως συνέβαινε και συμβαίνει στις αστικές περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, όπου η υλοτομία κάνει τα δάση να απομακρύνονται από τις πόλεις – για να πούμε, ελαφρώς σουρεαλιστικά, την αποψίλωση των περιαστικών δασών και εκεί….

Το θέμα της λαθροϋλοτομίας ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, υπό την προεδρία του αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, παρουσία και του Ε.Γ. Δασών Γ. Αμοργιανιώτη, με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας. Η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας και υπεύθυνη για ζητήματα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβαση της τόνισε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται  από την οικονομική κρίση :  «υπάρχει ανάγκη του κόσμου να ζεσταθεί, ανάγκη για θέρμανση. Όσο δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης  πετρελαίου και δε δίνεται κάποια φτηνή λύση στον κόσμο, το φαινόμενο θα εντείνεται. Στην Ελλάδα μιλάμε για μεγάλη ενεργειακή φτώχεια, αποτέλεσμα της σκληρής λιτότητας και των πολιτικών του μνημονίου και της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς».
Αναφερόμενη στη λαθροϋλοτομία  η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «για να έχεις καυσόξυλα και για να δίνεις στον πληθυσμό -όπως ο νόμος προβλέπει- πρέπει να έχεις διαχείριση στα δάση, πράγμα που έχει πρακτικά καταργηθεί».