ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αντιφασισμός της πλάκας…..




Στις ειδήσεις διαβάζω ότι ζητήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή σε βάρος του επιτίμου προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, για τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες "σαν τα πουλιά" οι Ρομά "πετούν φυσικά". Η ποινή ήταν αίτημα της  πολιτικής αγωγής σε  δίκη, στην οποία η  εισαγγελέας Αναμπέλ Φιλίπ εκτίμησε ότι "στοιχειοθετήθηκε πλήρως" το πλημμέλημα της προσβολής ρατσιστικού χαρακτήρα και ζήτησε από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταδικάσει επί πλέον  τον Λεπέν σε πρόστιμο  10.000 ευρώ.
Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσω για καραγκιοζιλίκια, όχι γιατί οι Γάλλοι δεν σκαμπάζουν  αλλά για να μην  προσβάλλω  την «καλή τέχνη» του Καραγκιόζη….

Το σκεπτικό των  παραπάνω  παραγόντων της δίκης  εμπεδώνει  έναν ύποπτο πατερναλισμό : Πατερναλισμό, γιατί εγκαλεί την ολότητα της κοινωνίας ως μ@λ@κισμένη και ανίκανη να αντικρούσει τις ρατσιστικές  ιδέες και συμπεριφορές.
 Ύποπτο, γιατί ανοίγει το δρόμο για την πάταξη  όποιας κοινωνικής συμπεριφοράς συγκρούεται  με τον  πολιτισμό , αλλά σε βαθμό  ποινικώς  «αμελητέο».  Τι εννοώ με αυτό; Απαντώ με ένα ερώτημα : Αν  κάποιος γνωστός δεν με καλημερίσει, δικαιούμαι να τον μηνύσω  για την αγενή του συμπεριφορά και να τον πάω στα δικαστήρια;  
Η εξωφρενική δημοκρατική ευθιξία των νομικών παραγόντων του παρισινού πλημμελειοδικείου δεν έχει σχέση με τη γαλατική ευγένεια -    τη στιγμή  μάλιστα που οι νεοφιλελεύθεροι νεοκανίβαλοι, εντός και εκτός Γαλλίας,  ξεσκίζουν ολόκληρες κοινωνίες  και δικαιώματα.   Στην πραγματικότητα είναι  εμπροσθοφυλακή της επίθεσης εναντίον κάθε κριτικής και επικριτικής σκέψης.  Αύριο ίσως  φρίττουν και αυτοί που εκφράζονται   εναντίον των εργολάβων,  της Μονσάντο,  της ιδιωτικής διαχείρισης του νερού, ανακαλύπτοντας ότι «ανεπαισθήτως»  μας έχουν φορέσει τη μεγαλύτερη  διεθνή δικτατορία όλων των εποχών…
Βρίσκω τον συγκεκριμένο γαλλικό αντιφασισμό προσχηματικό, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι υποβαθμίζει το διεθνές ΙQ  έτσι ώστε να είναι  «της πλάκας» – Laughing stock, που λένε σε απλά ελληνικά :  Το ίδιο ή και περισσότερο με τον αντιφασισμό εκείνων – υποθέτω αντίπαλων της θανατικής ποινής – που κάνουν μια εξαίρεση ζητώντας «κρεμάλα στους φασίστες»….