ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Οικολόγοι Πράσινοι : Αυτονομία και μετεκλογική διαθεσιμότητα….




Διαβάζω Δελτίο Τύπου σχετικά με ομιλία του εκπρόσωπου των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου στην εκπομπή του σταθμού «Βεργίνα Τηλεόραση» : Οι Οικολόγοι Πράσινοι – λέει – θα κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές….

Ομολογώ ότι το εύχομαι de profundis, εννοώντας φυσικά ως αυτονομία κάτι άλλο από εκείνη την αντιαισθητική και καρα-επαρχιώτικη  συμπεριφορά, της διαρκούς πολιτικής επικουρίας  των ΟΠ από τους  Χ ή Ψ παράγοντες  της Εσπερίας και άλλα βαποράκια της Νέας Τάξης.

Ο Τρεμόπουλος δηλώνει ότι «μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος  (των ΟΠ)δεν μπορούν να γίνουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά μπορούν με τον ΣΥΡΙΖΑ», κι αυτό είναι δείγμα πολιτικής ωρίμανσης, άκρως καλόδεκτο...

Όμως εκείνη τη κουβέντα πως «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Ανεξάρτητους Έλληνες δεν πρόκειται να έχει την πλειοψηφία και τις προγραμματικές δυνατότητες για μακροβιότητα» τι την ήθελε;

Γιατί το θέμα δεν είναι οι ΑΝΕΛ συγκεκριμένα, που μπορεί να έχουν προβλήματα, αλλά η πατριωτική, δημοκρατική και αντιμνημονιακή Δεξιά στην ολότητά της. Χωρίς σύμπραξη με αυτό το κοινωνικό σώμα και γενικά  χωρίς συστράτευση με ένα συντριπτικά πλειοψηφικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας (αυτό που λέγαμε παλιά : Από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ !), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί τη λυσσαλέα επίθεση των Βρυξαλλών και του τοκογλυφικού κεφαλαίου. Και θα  καταρρεύσει σε δυο-τρεις μήνες, ή θα μας βάλει να παρακολουθήσουμε το έργο «Μια Αριστερή Κυβέρνηση που εφαρμόζει  το μνημόνιο»….