ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Καμπάνια του AVAAZ για το Θιβέτ




Υποστηρίζει  η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση  AVAAZ :



  "Αυτές τις μέρες, η ηγεσία της Κίνας εντείνει τις προσπάθειες για να κουκουλώσει περιστατικά καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο λόγος; Πασχίζει να πείσει τις κυβερνήσεις του κόσμου ότι αξίζει τη ψήφο τους στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Γι’ αυτό, αν αρκετοί από εμάς αποκαλύψουμε τι συμβαίνει στο Θιβέτ, μπορούμε να κάνουμε την Κίνα να αλλάξει τη σκληρή γραμμή της. Πρέπει να το κάνουμε ξεκάθαρο πως αν θέλει να πάρει απ’τις κυβερνήσεις μας τις 97 ψήφους που χρειάζεται, δεν έχει άλλη επιλογή".

Τι συμβαίνει στο Θιβέτ ; Καταγγέλλει η AVAAZ :



«Όσοι Θιβετιανοί αρνούνται να αναρτήσουν την κινεζική σημαία στις προσόψεις των σπιτιών τους κινδυνεύουν να ξυλοκοπηθούν ή να πυροβοληθούν. Αυτή είναι μια απ’τις τελευταίες τακτικές του κινεζικού κράτους για να σπάσει το ηθικό των Θιβετιανών….»



 Η Κίνα ήδη νιώθει την πίεση,  αφού 15 κυβερνήσεις μόλις τη ξεμπρόστιασαν για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.  Η AVAAZ  δηλώνει ότι όταν συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές, θα απευθυνθεί ευρύτερα στον ΟΗΕ και στα ΜΜΕ
http://www.avaaz.org/en/stand_with_tibet_greek/?bubDaab&v=30810

Η πίεση στην Κίνα μεγαλώνει.
Με μια απροσδόκητη κίνηση Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Αυστρία και Δανία  κάλεσαν την Κίνα να προστατεύσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι στο Θιβέτ, όπως επίσης και τη θρησκεία του. Το αίτημα αυτό εκφράστηκε λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση ενός ισπανικού δικαστηρίου το οποίο έκρινε τον πρώην Πρόεδρο της Κίνας ένοχο για γενοκτονία στο Θιβέτ!

Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική. Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν αυτοπυρποληθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ασφυκτικής, κινεζικής κατοχής και εκατοντάδες χιλιάδες Θιβετιανοί έχουν εξαφανιστεί. Οι πολιτικές της Κίνας υποβιβάζουν συστηματικά τη θιβετιανή γλώσσα, αναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ελέγχουν αυστηρά τη μετακίνηση και τη θρησκεία των Θιβετιανών.

Οι αποτυχημένες πολιτικές της Κίνας βλάπτουν και την ίδια την Κίνα. Αλλά από τη στιγμή που έχουν πέσει στον λάκκο που οι ίδιοι έχουν σκάψει, χρειάζονται πίεση για να αλλάξουν.

Περήφανοι οι Θιβετιανοί αγωνίζονται κατά της βάναυσης κινεζικής κατοχής, αλλά δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Κανείς λαός δεν μπορεί να φέρει μια τόσο μεγάλη αλλαγή μόνος του. Γι’ αυτό και έχουμε συσπειρωθεί υπέρ του Θιβέτ αρκετές φορές στο παρελθόν. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος δεσμεύτηκε για την επιβίωση του λαού του Θιβέτ. Το κίνημά μας είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί στιγμές σαν κι αυτή.

Με ελπίδα,
Ben, Alice, Patricia, Alex, Ricken, Emily, Sayeeda και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ

Ισπανία: Κατηγορίες για «γενοκτονία» στο Θιβέτ για τον Χου Τζιντάο (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/714332

Θιβέτ: 60 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πυρά κινέζων αστυνομικών (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=533917

Ο ΟΗΕ επικρίνει την Κίνα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σύσκεψη στη Γενεύη - UN
criticises China's rights record at Geneva meeting (BBC) http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-24611657

Ο Δαλάι Λάμα λέει πως η Κίνα έχει μετατρέψει το Θιβέτ σε ‘κόλαση επί γης’ - Dalai Lama Says China Has Turned Tibet Into a ‘Hell on Earth’ (New York Times)
http://www.nytimes.com/2009/03/11/world/asia/11tibet.html

Τέσσερις Θιβετιανοί εκτελέστηκαν σε διαμαρτυρία στην περιοχή του Driru - Four Tibetans Shot Dead as Protests Spread in Driru County (Radio Free Asia)
http://www.rfa.org/english/news/tibet/shoot-10112013200735.html