ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Γλυφάδα δεν «χαμπαριάζουν» από μειώσεις δημοτικών τελών…


Στις  28 Αυγούστου 2013, ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, έθεσε προς  το Δήμαρχο της πόλης κ. Κόκκορη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών και  αναστολή είσπραξης του «πρασινόσημου»,  προκειμένου να υπάρξει μια  αναγκαία μικρή ανακούφιση των δημοτών που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της άγριας λιτότητας.

      Ο κ. Δήμαρχος με αόριστες δικαιολογίες, αλλά κυρίως με ανυπόστατες κατηγορίες για λαϊκισμό, απέρριψε την πρότασή αυτή.

       Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι σειρά δήμων όπως οι δήμοι Ιωαννίνων, Κηφισίας, Αμαρουσίου (καθώς και πολλοί άλλοι μικρότεροι ) - που μάλιστα κινούνται στις ίδιες «φιλομνημονιακές λογικές» με την δική μας δημοτική αρχή, μπροστά στην πίεση των πολιτών και την τραγική οικονομική κατάσταση που  βιώνουν, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των δημοτικών τελών ακόμη και πάνω από 10%. Μέχρι και ο ακραία νεοφιλελεύθερος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης κάλεσε τους δημάρχους της περιοχής του να μειώσουν τα δημοτικά τέλη τουλάχιστο κατά 10%. 


Ο  Τάσος Ταστάνης, ανέλυσε με στοιχεία ότι η πρόταση  της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας  αυτή βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του δήμου που δείχνουν ότι οι δαπάνες καθαριότητας και φωτισμού δηλ. (οι βασικές δαπάνες για τις οποίες εισπράττονται τα δημοτικά τέλη) έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερο από 20%. Άλλωστε ο  Δήμος παινεύεται ότι  έχει πλεόνασμα 11 εκατ. € ενώ η πρότασή μας για μείωση των δημοτικών τελών και αναστολή της είσπραξης του «πρασινόσημου» δεν ξεπερνάει  τα 3 εκατ. €.

Εμείς ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η μείωση των δημοτικών τελών είναι απόλυτα ρεαλιστική. Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή μας υποστήριξαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Καλούμε τους δημότες της Γλυφάδας να συμπαραταχθούμε όλοι μαζί για να επιβάλλουμε τη μείωση των δημοτικών τελών. Να απαιτήσουμε άμεσα:

· Την ουσιαστική μείωση (τουλάχιστο κατά 20%) των δημοτικών τελών.

·  Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των συνεισφορών για άλλες κοινωνικές παροχές (δίδακτρα σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.) των ευπαθών κοινωνικών ομάδων  (άνεργοι κ.λ.π.)

·  Την αναστολή - τουλάχιστο για τα τρία προσεχή χρόνια - της είσπραξης του «πρασινόσημου» ώστε να ανακουφισθούν οι συμπολίτες μας, ενώ τα χρήματα που έχουν απομείνει από το «πρασινόσημο» - μετά τις περίφημες αγορές οικοπέδων στη περιοχή του Καρβελά - να διατεθούν για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών της πόλης με την αγορά ακινήτων ή οικοπέδων για την λειτουργία Βρεφονηπιακών σταθμών, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.λ.π.