ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Αγγελική Παπανδρέου με την παλιά παρέα του ΄Αλεκτον

Η Αγγελική Παπανδρέου με την παλιά παρέα του ΄Αλεκτον  του Κ. Καρτελιά και τους καινούριους φίλους της προβαίνει σε μία παράσταση «του έρωτα και της διαμαρτυρίας» την  Τρίτη 20-08, 21.30 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Αγ.Παρασκευή

 «Γιατί η Ελλάδα ως κληρονομιά, ως πρόκληση και ως θέληση, ανέκαθεν μας ωθούσε στο να γίνουμε καλύτεροι. Και ξεχνώντας την, αφαιρώντας από τις επερχόμενες γενιές το δικαίωμα να γνωρίσουν το κληροδότημά της και την στάση της, θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να οικοδομηθεί μελλοντικά ένας κόσμος διαφορετικός, κάτι που να μην είναι απλώς το διεστραμμένο προϊόν  της καταπίεσης και του ψεύδους. Και γιατί κάθε βήμα που έκανε ο άνθρωπος προς τον πολιτισμό τον κατέστησε οφειλέτη της Ελλάδας.»
Απόσπασμα του γνωστού Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla  από ημερίδα ενάντια στην  κατάργηση των ελληνικών στα σχολεία της Ισπανίας, που αποδεικνύει πως οι Ισπανοί αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες.



Λέει μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία της εκδήλωσης :

«Ας σταματήσουμε  τα πακέτα βοήθειας, τα μνημόνια και τα ανεξήγητα χρέη, που μας κατάντησαν  ζητιάνους σε στάση ικεσίας και απάθειας. Ας σταματήσουμε  τα like στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αδικαιολόγητη παθητικότητα  κι ας σμίξουμε τις φωνές και τις ψυχές μας κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Και τραγουδώντας τις αγωνίες  και τα μεράκια μας ας στείλουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς του πλανήτη μέσα και έξω από τα σύνορα της 
" όμορφης και παράξενης πατρίδας μας"

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ : ΠΙΑΝΟ - ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
ΔΑΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :   ΒΙΟΛΙ 
 ΖΑΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ : ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
ΠΕΤΣΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ : ΤΥΜΠΑΝΑ
 ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΦΙΛΙΠΟΠΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΕΛΕΙΑ : ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ