ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καπελώνονται από τον Χρυσόγελο…



Δεν αιφνιδιάστηκα καθόλου από την επιλογή του Νίκου Χρυσόγελου , ευρωβουλευτή των ΟΠ, να ψηφίσει υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε. : Όταν είσαι μια ζωή με το μέρος του ισχυρού ή του εικαζόμενου ως ισχυρού , δεν μπορεί τώρα, στα «μεγάλα» σου χρόνια, να αλλάξεις….

Το θέμα που μπαίνει αφορά κυρίως τους ΟΕ και τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν απέναντι στον επιθετικό εθνικισμό της μικρής γειτονικής χώρας. Της χώρας  που έφτασε μέχρι του σημείου να καθυβρίσει τη σορό μιας «ιδρυτικής προσωπικότητας» της ΠΓΔΜ όπως ο Κύρο Γκληγκόρωφ, γιατί είχε το θάρρος να επιτεθεί ενάντια στην βλακώδη διεκδίκηση τίτλων «αρχαιομακεδονικότητας» από τους συμπολίτες του… Θα επιβάλλουν  οι ΟΠ κυρώσεις σε αυτό το πρωτοφανές καπέλωμα της βούλησής τους , ή θα το καταπιούν εν ονόματι της ενότητας του χώρου;

Πάντως ο γνωστός δημοσιογράφος και μέλος των ΟΠ Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε ανοικτή επιστολή στον τύπο και στους συναγωνιστές του υποστηρίζοντας :

"Κανένα όργανο του κόμματος (Πανελλαδικό συμβούλιο, εκτελεστική γραμμματεία) και πολύ περισσότερο οι πολίτες που θέλουν την πολιτική οικολογία στο πλευρό των κινημάτων στα οικολογικά και κοινωνικά μέτωπα, δεν εξουσιοδότησε τον πράσινο Ευρωβουλευτή να σταθεί, ελπίζω άθελά του, υπέρμαχος του σκοπιανού εθνικισμού υπερψηφίζοντας ένα μη ισορροπημένο τελικό κείμενο, δεδομένου ότι καλεί σε άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πολιτική κατάσταση στην πΓΔΜ και την απουσία ουσιαστικής προόδου στις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας.


Ο οικοσύντροφος Χρυσόγελος αγνόησε ότι η υπόθεση της ονομασίας του γειτονικού κράτους δεν είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ, αλλά ένα διεθνές πρόβλημα για την επίλυση του οποίου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Αγνόησε επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Π.Γ.Δ.Μ επιμένει στις εθνικιστικές κορώνες και πρακτικές που δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος και με την μοναδική ελληνική ψήφο υπέρ των εθνικιστών που ηγούνται του ταλαιπωρημένου κατά τα άλλα, λαού των Σκοπίων, την δεδομένη στιγμή έκανε ένα μεγάλο λάθος.


Ένα λάθος που δεν εκφράζει την πλειοψηφία των Οικολόγων Πράσινων και σίγουρα τον γράφοντα.


Αδυνατώ πραγματικά να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα αυτής της πολιτικής επιλογής τη δεδομένη στιγμή με τόσα ανοικτά εσωτερικά μέτωπα και καλώ τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων πρασίνων να θεωρήσουν αυτή την μοναδική ψήφο ως "είδος υπό εξαφάνιση". Και πιστέψτε με, το "είδος" των επικίνδυνων παιχνιδιών με τα εθνικά θέματα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που ο Έλληνας οικολόγος και προοδευτικός πολίτης απαιτεί να εξαλειφθεί".

Σχετικά δες http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/02/blog-post_28.html