ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το χαράτσι…..


 Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, σχολίασε την παράταση της ισχύος του ειδικού τέλους (χαράτσι):

«Οι κυβερνητικοί εταίροι δε μπορούν να κρύβονται πίσω από ανούσιες διαφοροποιήσεις βαφτίζοντας για άλλη μια φορά το κρέας ...ψάρι. Το χαράτσι είναι ένα άδικο κεφαλικό εισπρακτικό μέτρο, που δε μπορεί να τύχει οποιασδήποτε παράτασης, όπως και ο τρόπος είσπραξής του, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η μοναδική λύση είναι να αντικατασταθεί άμεσα με την κλιμακωτή (ανάλογα με το ύψος της) φορολόγηση της συνολικής ακίνητης περιουσίας με την εξαίρεση τετραγωνικών της πρώτης κατοικίας ανάλογα με τον αριθμό των συνοικούντων.
Έτσι, οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας θα εξαιρεθούν ή θα ελαφρυνθεί εντυπωσιακά η συνεισφορά τους, ενώ ιδιοκτήτες με πολλά ακίνητα θα πληρώσουν τα αναλογούντα. Οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί η τρικομματική κυβέρνηση δε μπορεί να δικαιολογηθεί.»


Κρατάω αυτή τη βολή  των ΟΠ για τις «ανούσιες διαφοροποιήσεις»…  Και τούτο γιατί αφορά και τους ΟΠ, που για μια ολόκληρη περίοδο ήθελαν να «διαφοροποιηθούν» με κάτι ανούσιες προτάσεις του είδους «είμαστε υπεράνω της διαμάχης Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο»….

Ελπίζω και εύχομαι, η  ουσία να εγκαθιδρυθεί στο λόγο τους…Με βάση αυτή τη δομική προϋπόθεση, μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό εταίρο μιας αυριανής αλλαγής….