ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Βάζουν χέρι στις κυπριακές καταθέσεις- ο Λιλλήκας επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας….

 «Μετά την απομάκρυνσιν εκ των εκλογών, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…»  Οι αδελφοί Κύπριοι διάλεξαν ως Πρόεδρο τον Αναστασιάδη, παρά τις καθαρές και αγωνιστικές θέσεις  του Λιλλήκα.  Για την παρηγοριά τους  πλέον διαθέτουμε μόνο ένα  γνωμικό, αλλά διαχρονικής αξίας : Ποτέ δεν είναι αργά….

Ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβουν τη λυσσώδη επίθεση του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που δεν περίμενε καν τη λείανση του εδάφους με πολιτικούς όπως στην Ελλάδα ο Παπανδρέου-Τσολάκογλου, αλλά προχώρησε σε άμεση έφοδο εναντίον του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, σε τορπιλισμό της αξιοπιστίας του επαόριστο, σε καταβύθιση της  μελλοντικής εισροής κεφαλαίων,  σε παράκαμψη της κυπριακής νομιμότητας και σε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυπριακή κοινωνία : Κάνουμε ότι θέλουμε, είσαστε μικροί  και δεν μπορείτε να αντιδράσετε….

Με την απόφαση της άμεσης φορολόγησης των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, το πλήγμα εναντίον του  κυπριακού λεγκαλισμού  ήταν  συντριπτικό… Γιατί στη μεγαλόνησο υπήρχαν άνθρωποι που νόμιζαν ότι  με αγωγές και προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα μπορούσαν να κερδίσουν τα πάντα, ενδεχομένως και τα κατεχόμενα εδάφη  της Βόρειας Κύπρου..…Κι ακόμη υπήρχαν και δυστυχώς υπάρχουν και τώρα άνθρωποι που φαντασιώνουν ότι η παρουσία  της Κύπρου στα πλαίσια της  ΕΕ κατοχυρώνει την εθνική ανεξαρτησία τους  -  και δεν καταλαβαίνουν οι δόλιοι ότι με τη πρώτη κρίση, το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και άλλα ηχηρά παρόμοια θα  πάνε  περίπατο, «για την εξυπηρέτηση υπέρτερων συμφερόντων»….

Έτσι και τώρα, το «τραπεζικό κεκτημένο» παραμερίζεται , προκαλώντας μια γενικότερη αναξιοπιστία  θεσμών και πολιτικών δομών, κι ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το αποθησαυριστικό μέσο (χρυσός) που με τη σειρά του προωθεί νέα  κύματα αποσταθεροποίησης των αγορών….





Η απαλλοτρίωση μέρους των κυπριακών καταθέσεων είναι ένα δείγμα λουμπενοποίησης των σχέσεων στα πλαίσια του υπαρκτού καπιταλισμού. Πρόκειται για μια κίνηση σημειακής άρσης του Νόμου της Αξίας, που  όπως άλλες ανάλογες βρίσκει ανέτοιμους τόσο τους παλαιοκομμουνιστές – με τις εμμονές τους στην οικονομικής προελεύσεως συγκεντροποίηση του κεφαλαίου – όσο και τους εκσυγχρονιστές – με τις αντιλήψεις του περί ενός «καθώσπρέπει» καπιταλισμού, μαχόμενου εναντίον του  παρασιτικού και δυσλειτουργικού κράτους ….

Ο παρών ιστότοπος υποστήριξε επίμονα  το πολιτικό έργο του Γιώργου Λιλλήκα, υποψήφιου πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δυστυχώς δικαιώθηκε απίστευτα γρήγορα…





Όμως η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο κι ο αγώνας : Τη Τρίτη 19 Μαρτίου προγραμματίζονται μαζικές συγκεντρώσεις στη Λευκωσία. Και ο  Λιλλήκας προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θέτει ζήτημα πιθανής επιστοφής στη κυπριακή λίρα , ενώ κατηγορεί τον εκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι πρόδωσε τη λαϊκή εντολή…..
ΥΓ. Τρομερό το sticker,  παραγωγής του panta_allou.....