ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Γερμανική Αριστερά έδειξε χαρακτήρα

Διάφορα ΜΜΕ στην Ελλάδα μετέδωσαν ψευδώς (παλιά τους τέχνη κόσκινο !) ότι η θέση της Γερμανικής Αριστεράς(Die Linke) για την Κύπρο βρισκόταν σε σύμπλευση με τη γραμμή Μέρκελ. Η πραγματική θέση του Die Linke όμως ήταν διαφορετική.

Το Die Linke είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για την Κύπρο είναι απολύτως καταστροφική και εντείνει την κρίση, διότι καταστρέφει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο τραπεζικό σύστημα.

Όσο αφορά τις καταθέσεις,  είχε δηλώσει ότι αν αποδειχθεί ότι οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς στην Κύπρο, τότε δεν είναι ασφαλείς πουθενά στην Ε.Ε. 

Έως εδώ ορθότατα.  

To Die Linke  υποστηρίζει  ότι η Κύπρος θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας, να βάλει χέρι στους ανώνυμους λογαριασμούς ξένων μεγαλοκαταθετών, να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα και τους τζογαδόρους/κερδοσκόπους του. Όλο αυτό ακούγεται καλό, στη πραγματικότητα όμως είναι εύστοχο μόνο ως προς το πρώτο μέρος του – δηλαδή ως προς τους ανώνυμους καταθέτες ….Και τούτο γιατί μεσούντος του καπιταλισμού, τίποτε δεν είναι φυσιολογικότερο από την κινητικότητα των κεφαλαίων και την αναζήτηση όρων επικερδούς τοποθέτησης…..


«Μπορεί η Κύπρος να είναι φορολογικός παράδεισος, αλλά γι αυτό είναι συνυπεύθυνη η Γερμανία»,  υποστηρίζει το Die Linke. Πάλι εδώ η γερμανική αριστερά ξεχνάει το πλαίσιο εντός του οποίου βρισκόμαστε : Στον υπαρκτό καπιταλιστικό κόσμο, υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι και φορολογικά κολαστήρια. Ο υγιής ή συνηθέστατα ανθυγιεινός ανταγωνισμός αποφασίζει ποιος προσφέρει κόλαση και ποιος παράδεισο. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το ζητούμενο είναι ένα και μόνο ένα : Πως το τραπεζικό σύστημα δεν θα σωρεύει  νέες επιβαρύνσεις στις λαϊκές τάξεις, πέρα από αυτές που σωρεύει ο μηχανισμός παραγωγής….