ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η αποκάλυψη μιας απροκάλυπτης συγκάλυψης….


 Ο Νίκος Παππάς συνεντευξιάζεται στο Realnews υπό τον τίτλο : «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης» …

Όπου και ευτυχώς, πέραν των καταγγελτικών στοιχείων, θέτει  και το στοιχείο της κωμωδίας, που υφέρπει στην όλη συζήτηση περί  λίστας (Λαγκάρντ) και λιστάρχων….

 Όπου η γνωστή ελληνοπρεπής ζεύξη «Κερατάδες και δαρμένοι»  μετριάζεται  καθότι αν και  «Κερατάδες»,   μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε   ξεκαρδισμένοι στα γέλια, από τα «Ξέχασα, έχασα, δεν θυμάμαι, δεν είδα, φταίει ο υφιστάμενός μου», - ως  λένε ομού οι Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου, θυμίζοντας το παλιό κωμικό  ντουέτο  «Χοντρός –Λιγνός»….

Όλο το κείμενο της συνέντευξης του Νίκου Παπά….






 

1) Γιατί Προανακριτική για τον Βενιζέλο κ. Παππά;

Θα δυσκολευτεί να πολύ να πείσει ο κ. Σαμαράς ότι ο κ. Βενιζέλος καλώς απέκρυψε τη λίστα επί 14 μήνες και ότι καλώς την κρατούσε στο γραφείο του στη διάρκεια 2 εκλογικών αναμετρήσεων. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου η οποία στα μάτια του ελληνικού κοντεύει να καταντήσει αστεία. Η αφήγηση του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ήταν τόσο όμοιες. Ξέχασα, έχασα, δεν θυμάμαι, δεν είδα, φταίει ο υφιστάμενός μου. Η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή για να ελεγχθούν οι κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος από το Νοέμβριο, πολύ πριν αποκαλυφθούν τα περί παραποίησης. Γιατί το δημόσιο συμφέρον ζημιώθηκε από την μη χρήση ολόκληρης της λίστας, όχι μόνο από τη μη χρήση της για τους 3 συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως λένε τώρα Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ προσφέροντας κάλυψη στον κ. Βενιζέλο.

2) Κατ’ εσάς δηλαδή η πρόταση της πλειοψηφίας συγκαλύπτει ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Και τι πολιτικές επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο αν συμβαίνει;

Η πρόταση ΔΗΜΑΡ ΝΔ ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς υιοθετεί την καθόλου πειστική εκδοχή του κ. Βενιζέλου. Επί τη ουσίας ισχυρίζονται ότι αν δεν υπήρχε η παραποίηση εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου δεν υπάρχει σκάνδαλο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο διαχρονικό. Και είναι προκλητικό πραγματικά οι εμπλεκόμενοι να επιχειρούν να εμφανιστούν ως αρχιερείς της κάθαρσης. Τώρα για τις πολιτικές επιπτώσεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει δύο συγκολλητικές ουσίες. Το μνημόνιο και την ομερτά.

3) Και ο Γ. Παπανδρέου; Δεν έχει ευθύνες; Κάποιοι σας κατηγορούν ακόμα και για μυστική συμφωνία μαζί του.

Η ΝΔ του κ. Σαμαρά έχει κάνει ανοικτή συμφωνία με Γιώργο Παπανδρέου στη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Θεωρεί ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ευθύνες. Καταψήφισε την προεκλογική της δέσμευση για «μία και μόνη εξεταστική» για το μνημόνιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία θα μπορούσαν να διερευνηθούν οι ευθύνες του κ. Παπανδρέου και . Τώρα τολμά να πεί σε εμάς ότι δε μιλάμε για τις ευθύνες του κ. Παπανδρέου. Ας προσπαθήσουν να κρατήσουν ένα μέτρο. Ο κ. Παπανδρέου έχει απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες. Αν η ΝΔ πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ας προτείνει προανακριτική επιτροπή. Εμείς άλλωστε έχουμε ρητά δηλώσει ότι επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε επέκταση της έρευνας για κάθε επιπλέον πρόσωπο, ανεξαρτήτως θέσης, και για κάθε αδίκημα που θα προκύψει στη διάρκεια της έρευνας.

4) Στη νέα κυβέρνηση γιατί αποδίδετε πολιτικές ευθύνες; Τι ευθύνες έχει για τη λίστα ο κ. Σαμαράς;

Τις ίδιες που έχει και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπαδήμος. Ότι κυβερνούν και το δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτή τη λίστα. Ότι την ίδια στιγμή που προωθούν τη συγκάλυψη έχουν πάρει τη χατζάρα και κόβουν χωρίς έλεος και χωρίς διακρίσεις μισθούς και συντάξεις.

5) Ο Ευ. Βενιζέλος σας κατηγορεί ότι με την τακτική σας απλώς επιδιώκετε την πολιτική του εξόντωση. Επίσης για πολιτική αλητεία και για εργολαβική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς επιδιώκουμε να λάμψει η αλήθεια. Για την πολιτική εξόντωση του ΠΑΣΟΚ μεριμνούν οι ίδιοι εφαρμόζοντας το μνημόνιο. Οι χαρακτηρισμοί που μας απευθύνονται είναι ενδεικτικοί του εκνευρισμού τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι συνώνυμο του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ. Μιλάει ο κ. Βενιζέλος για νέο ’89 αλλά είναι ατυχές να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1989 με το μνημονιακό 2013. Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν είναι τι λέει ο κ. Βενιζέλος. Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς για τη λίστα Λαγκάρντ είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει .«σφουγγάρι».

6) Αλήθεια, για το Μνημόνιο, θα επανέλθετε με πρόταση για Προανακριτική;

Έχουμε δεσμευτεί σε αυτό. Θα έχει ΔΗΜΑΡ είχε καταψηφίσει την εξεταστική με το επιχείρημα ότι χρειάζεται προκαταρκτική.

7) Επιμένετε να βλέπετε πολιτικές εξελίξεις -ακόμα και εκλογές- την άνοιξη;

Η κυβέρνηση αυτή θα έχει την τύχη των κυβερνήσεων Παπαδήμου Παπανδρέου. Εφαρμόζει με ακόμα πιο βίαιο τρόπο την πολιτική των μνημονίων. Η κοινωνία δε θα συναινέσει.

8) Εν τούτοις, παρά τα σκληρά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά δεν κερδίζει, αντιθέτως η κυβέρνηση δείχνει να σταθεροποιείται. Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών, τι κάνετε στραβά; Τι χρειάζεται να διορθώσετε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιώσει προβάδισμα ενώ στη παράσταση νίκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει συντριπτική υπεροχή. Δική μας δουλειά είναι να βελτιωνόμαστε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου.

9) Η πολυφωνία δεν είναι ένα πρόβλημα; Και δεν μιλώ για την εσωκομματική δημοκρατία, αλλά για τις παραφωνίες που παρατηρούνται. Τι λέει ο πρόεδρος στα στελέχη;

Πρέπει όλοι μας, όσοι έχουμε τη δυνατότητα να λέμε την άποψή μας δημόσια, να προστατεύουμε την παράταξη.

10) Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, σας κατηγορεί ότι θέλετε να βγάλετε τη χώρα από το ευρώ και ότι επιδιώκετε την χρεοκοπία.

Την γνωρίζω αυτή την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου. Την έχει εκδώσει καμία διακοσαριά φορές και θα την εκδώσει άλλες τόσες. Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Μόνο ένα μικρό μπράβο.

11) Και το ΚΚΕ, όμως, σας κατηγορεί ότι είστε το ‘νέο ΠΑΣΟΚ’ και μάλιστα της κακής περιόδου.


Το ΚΚΕ θα μπορούσε συνεργαζόμενο με το ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την καταστροφή που ζει ο λαός μας αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η ηγετική του ομάδα θα καταλάβει ότι ο μόνος που ωφελείται από την τακτική του είναι η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η αναπαραγωγή της προπαγάνδας της ΝΔ εναντίον μας από την κ. Παπαρρήγα είναι πληγή στο σώμα της αριστεράς.

12) Τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες πώς τις κρίνετε; Πιστεύετε ότι όσοι ανεξαρτητοποιήθηκαν μπορεί να αποτελέσουν εφεδρεία για τον Αντώνη Σαμαρά και τον ‘ευρωπαϊκό συναγερμό’, που λέγεται ότι ετοιμάζει;

Επιμένουμε ότι ο καθένας κρίνεται από το πώς τοποθετείται απέναντι στο εφαρμοζόμενο μνημόνιο. Από αυτό θα κριθούν και οι βουλευτές στους οποίους αναφέρεστε.