ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η υποψηφιότητα Λιλλήκα στη Κύπρο και το Μνημόνιο


Ο Γιώργος Λιλλήκας, ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποστασιοποιημένος από όλους εκείνους τους «ελιγμούς» και τις «παραχωρήσεις καλής θέλησης» του καθεστώτος Χριστόφια, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον παραμερισμό της διεθνούς νομιμότητας από τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, έρχεται πλέον αντιμέτωπος με την υπόθεση του  κυπριακού Μνημονίου . Διαβάζω την ανακοίνωση του «κεντρικού εκλογικού επιτελείου» του Λιλλήκα  και μπαίνω σε σκέψεις από τον σχετικά ουδέτερο και «πληροφοριακό» χαρακτήρα που έχει η αναφορά στο κυπριακό μνημόνιο…..

 
« Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες ότι το Εκλογικό μας Επιτελείο έχει μεταφράσει στα ελληνικά τις πρόνοιες του Μνημονίου Συναντίληψης το οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το έχουμε αναρτήσει πριν από λίγο στην ιστοσελίδα μας, www.lillikas.com, μαζί με το αυτούσιο αγγλικό κείμενο που είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες. 
Η μετάφραση έγινε με τη βοήθεια οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων του Επιτελείου μας σε απλή και κατανοητή γλώσσα και καλώ όλους τους πολίτες να το μελετήσουν προσεκτικά, ώστε να γνωρίζουν ποιοι είναι οι όροι και οι πρόνοιες του Μνημονίου και πως αυτό θα επηρεάσει τις ζωές των πολιτών για πάρα πολλά χρόνια»…..


Εγώ τουλάχιστον από το παραπάνω κείμενο δεν βγάζω άποψη, αλλά απλή κατάθεση δεδομένων, ενώ όλα τα πράγματα δείχνουν ότι στη Κύπρο το κλίμα είναι βαρύ  και η υποψία μιας επανάληψης της ελλαδικής ιστορίας πλανάται παντού… 

Γράφει ο  ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ σε σχετικό ρεπορτάζ για την κατάσταση των πνευμάτων στην κυπριακή Βουλή :  

«Χ Θ Ε Σ ΠΕΜΠΤΗ , έξι μηνός Δεκεμβρίου, σωτηρίου έτους 2012, από έκτης μέχρι και εβδόμης εσπερινής ώρας Κύπρου, η εν Λευκωσία συνεδριάζουσα Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτω από το δίλημμα «Ή Χρεοκοπία - Ή Μνημόνιο», αποφάσισε την έναρξη υπαγωγής του κυπριακού κράτους υπό την κυριαρχία της Τρόικας. Με τους όρους και τις διαδικασίες της κατεπείγουσας ψήφισης σε νόμους των εγκεκριμένων από την Τρόικα κειμένων των νομοσχεδίων, που η κυβέρνηση Χριστόφια - ΑΚΕΛ απέστειλε στη νομοθετική εξουσία:

Τ Ρ Ι Α ΗΣΑΝ τα εναρκτήρια της Τροϊκοκρατίας νομοθετήματα, οικονομικού περιεχομένου: Περί μειώσεων μισθών και συντάξεων το ένα, περί φόρου προστιθέμενης αξίας το άλλο και φόρου κατανάλωσης το τρίτο.
Χωρίς καν την ευχέρεια παραμικρής αλλαγής των κειμένων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν, εν Ολομελεία, ως «εξοντωτικές φορολογίες» και «εξοντωτικές μειώσεις μισθών». Αποφασίστηκε ωσαύτως η έκτακτη από 10ης πρωινής συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Τετάρτη, Δωδεκάτη Δωδεκάτου του Δώδεκα (12/12/12), για την ψήφιση των υπόλοιπων είκοσι έως είκοσι πέντε νομοθετημάτων (ούτε και για τον ακριβή αριθμό τους υπήρξε χθες βεβαιότητα) τα οποία αποτελούν την «Πρώτη Καταιγίδα Νόμων» αναγκαστικής συμμόρφωσης της ΚΔ στους όρους υποταγής στην Τρόικα.

Α Υ Τ Ο Ι ΟΙ όροι -οι πλήρεις διαστάσεις των οποίων δεν είναι καν γνωστές μέχρι τώρα στη Βουλή, όπως άγνωστο παραμένει επίσης και το όποιο περιεχόμενο της Δανειακής Σύμβασης- ώθησαν χθες τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Ομήρου να αναφωνήσει, ώρα 18.42 από το προεδρείο, το πλήρους δυσφορίας ερώτημα εάν πλέον «η Τρόικα απαιτεί και επιβάλλει να κυβερνάται αυτή η χώρα με διατάγματα»; Λίγα λεπτά νωρίτερα (18.27) ο βουλευτής Ζ. Κουλίας αναφωνούσε ότι, εφτά μήνες αφ’ ότου προσκλήθηκε στην Κύπρο η Τρόικα, η Βουλή σύρεται τώρα με το πιστόλι στον κρόταφο να ψηλώσει τα χέρια και να ψηφίζει «έναν τ τ ό π π ι ν σελίδες για να μεν καταστραφούμεν». Ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ κ. Ά. Κυπριανού ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας θα δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να υποσκάψουν την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ…...