ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα των ΟΠ


Δεν σ’ αφήνουν ν’ αγιάσεις….Δεν σε αφήνουν να τους ξεχάσεις -  χρονιάρες μέρες…. Με τις  ρηχές αναφορές τους στην  κατάσταση , με  τις αοριστολογίες και τις ηθικολογικές γενικότητες (+ λίγες πρασινάδες περί αειφορίας, βιωσιμότητας κλπ),  σαφώς επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους.  Διαβάστε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα των Οικολόγων Πρασίνων και θα καταλάβετε :

"Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, ας μη γελιόμαστε. Η τραυματισμένη κοινωνική συνοχή, η διογκωμένη ανεργία, τα διευρυμένα νεόπτωχα κοινωνικά στρώματα είναι παρόντα ως αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις χρόνια και χρόνια.
Η οικονομία χρειάζεται αλλαγή προσανατολισμού. Θεσμικές αλλαγές και τομές, τομές για μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη είναι πλέον επιτακτικές. Χρειάζεται να δώσουμε βάρος στην προοπτική. Μια προοπτική που δεν μπορεί παρά να είναι αειφορική, να εξασφαλίζει διαγενεακή δικαιοσύνη, να δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία. Να γίνει η χώρα βιώσιμη για όλους μας. Για τα παιδιά μας, την τρίτη ηλικία, τα ΑΜΕΑ
Το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό –το απέδειξε ήδη-  δε μπορεί να οδηγήσει στη διέξοδο, δε μπορεί να φέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, να δώσει ελπίδα και υπόσταση στα όνειρά μας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αναγκαίες τις αλλαγές και στην πολιτική και στην καθημερινότητα μας. Να αλλάξουμε συνήθειες, να γίνουμε πιο συλλογικοί, να συμβάλουμε σε μια αλλαγή από τα κάτω. Αυτό είναι το μήνυμα για το 2013. Η κοινωνία, οι νέοι, ο τόπος δε μπορούν να υποστούν άλλη μια χρονιά με τα ίδια αδιέξοδα"


Όπως κάποιοι που ισοπεδώνουν τις ευθύνες όλων των πολιτικών προσώπων, http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3787.html

 με αποτέλεσμα να μην πλήττουν κανένα, έτσι   κι αυτοί ισοπεδώνουν  τις ευθύνες των κυβερνήσεων «χρόνια και χρόνια» .  Λες  και η περίοδος Σημίτη, φερειπείν, σημαίνει το ίδιο με τη περίοδο Παπανδρέου-Τσολάκογλου, Παπαδήμιου και Σαμαρά….