ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η υποψηφιότητα Λιλλήκα στην Κύπρο


 
 
"Μηνύματα  σε ολόκληρη την Κύπρο («τέλος στα πλαστά διλήμματα» - «τέλος στην προσπάθεια  πολιτικής αλλοτρίωσης της πραγματικής θέλησης του λαού»)  έστειλαν οι πολίτες  της Πάφου,  που παρευρέθηκαν  στην πολιτική συγκέντρωση υπέρ του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα"  :  Τα παραπάνω  δήλωσε (12.11.2012)  ο Πρόεδρος του Κ.Σ. της  ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας πως  δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και πως τα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και  πολιτικά αδιέξοδα που έχουν συσσωρευθεί στον κυπριακό πολιτικό ορίζοντα,  επιβάλλουν μία και μόνο λύση….

«Χρειαζόμαστε  μια μεγάλη ανατροπή αλλά και μια προοδευτική αλλαγή που θα φέρει στην εξουσία τις λαϊκές δυνάμεις που θα εγγυούνται μια καινούργια πορεία στο μεγάλο εθνικό μας θέμα. Χρειαζόμαστε μια καινούργια στρατηγική με απόρριψη των ζημιογόνων  και αδιέξοδων χειρισμών του παρελθόντος, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επανατοποθέτησης του Κυπριακού πάνω στη σωστή βάση της εισβολής και κατοχής, με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Ομήρου επανέλαβε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα μνημόνιο και  σε μια δανειακή σύμβαση η οποία θα απαλλοτριώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε θα αποδεχτεί τις απαιτήσεις της Τρόικας να κατατίθενται οι κρατικοί προϋπολογισμοί πρώτα στην Τρόικα και μετά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν θα δεχτούμε συνδιαχείριση του ταμείου του φυσικού αερίου, δεν θα δεχτούμε την απαγόρευση υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την κυπριακή Κυβέρνηση».
Κάλεσε τέλος το λαό της Πάφου σε μαζική συστράτευση δυνάμεων για τις εκλογές του  Φλεβάρη του 2013 και κατέληξε  υπογραμμίζοντας   ότι αυτές οι εκλογές  είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι  -   για το αν  η Κύπρος θα μείνει  στο παρελθόν ή θα ανοίξει καινούργιο δρόμο…..  
ΠΗΓΗ : www.kathimerini.com.cy