ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς


Αν νικήσει η χώρα, θα καταλάβει στην ιστορία μια θέση όπως αυτή που κατέλαβε ο Πεταίν ή ο Τσολάκογλου…..
 Αν ηττηθεί  η χώρα, θα σηματοδοτήσει  μια εποχή   φουκαράδων  ψιλοδιαχειριστών  όπως οι Αθηναίοι πρόκριτοι   του 48 πΧ,   που γαρνίριζαν ένα αίτημά τους προς τον Ιούλιο Καίσαρα με ολίγη ιστορία  και εισέπρατταν την εξευτελιστική απάντηση :  «Πο­σά­κις υ­μάς, υ­πό σφων αυ­τών α­πολ­λυ­μέ­νους, η δό­ξα των προ­γό­νων πε­ρι­σώ­σει;» Σε ε­λεύ­θε­ρη α­πό­δο­ση: Πό­σες φο­ρές, ε­σείς που έ­χε­τε κα­τα­στρα­φεί α­πό τις ί­διες σας τις πρά­ξεις, θα επικαλείσθε για τη σωτηρία σας  την πα­τρο­γο­νι­κή δό­ξα;
Χάρη στην εργασία  της  Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  μπορούμε να ανακαλούμε στοιχεία από την  ιστορική  κολοτούμπα του πολιτικού που ξεκίνησε ως Σαμαράς για να καταλήξει  Γεωργαλάς της Μνημονιακής ιδεολογίας…
Έλεγε στο ΕΒΕΑ προεκλογικά, στις 31 Μαίου του 2012 :  

   Οι πολίτες τι θα έχουν να κερδίσουν από την Πολιτική μας;
Πέντε πράγματα:
-- Πρώτον: Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας και θέσεις εργασίας.
Ή για να το πω αλλιώς: δουλειές, δουλειές και δουλειές.
Αυτό σημαίνει Ανάκαμψη σε πρώτη φάση και Ανάπτυξη στη συνέχεια…


……παραμονή στο ευρώ με συνθήκες τέτοιες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Όχι να πεθαίνει από τον αργό και βασανιστικό θάνατο που προκαλεί η σημερινή ασφυξία…….
Αυτό θα κερδίσουμε με την επαναδιαπραγμάτευση, ή αναθεώρηση, ή όπως θέλετε πέστε το.

τι θα επαναδιαπραγματευθούμε άμεσα: Πρώτον -- αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Ακόμα αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009.  
-- Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και - σε πρώτη φάση- των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Θα γίνει αμέσως μετά η προσπάθεια για τους υπόλοιπους.

-- Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα

Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε με την ιδέα ότι, για να υπάρξει Ανάπτυξη χρειάζονται ακόμα χαμηλότεροι μισθοί. Η Βουλγαρία δεν είναι… «πρότυπο ανταγωνιστικότητας» και Ανάπτυξης.
 
Στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων


Από την αρχή το είπαμε: η συνταγή του Μνημονίου είναι λάθος. Τότε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα το παραδέχονται όλοι…
Η ομοιοπαθητική του Σαμαρά : Θεραπεύει τα λάθη του με τα ακόμη μεγαλύτερα λάθη.Το’ χε καϋμό να γίνει Πρωθυπουργός – όμως κατέληξε  πρωθυπουργίσκος…..